حركت آرام لاك پشت ها به سمت انقراض

حركت آرام لاك پشت ها به سمت انقراض

حیوان خانگی بگیر: تهران- لاك پشت ها گونه های جانوری در خطر انقراض هستند؛ ایران زیستگاه 10 گونه از این جانداران است كه سه گونه آنها شدیدا در معرض خطر انقراض و دو گونه در خطر انقراض هستند.


به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایرنا، بیش از 300 گونه مختلف لاك پشت در سراسر دنیا وجود دارد كه حدود 40 درصد آنها در لیست سرخ IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) بعنوان گونه های در معرض تهدید قرار دارند.
لاك پشت ها در زیستگاه های مختلف از اقیانوس گرفته تا صحرا زندگی می كنند، اما در مكان های با آب و هوای سرد قادر به ادامه حیات نیستند.
در ایران ۱۰ گونه لاك پشت از 6 خانواده وجود دارد كه پنج گونه آن دریایی است و در آب های خلیج فارس و دریای عمان زیست می كنند كه ۳ گونه آنها شامل لاك پشت های 'منقار عقابی'، 'پشت چرمی' و 'زیتونی' شدیدا در معرض خطر انقراض هستند و دو گونه آبزی 'سبز' و 'سر پهن' هم در خطر انقراض قرار دارند.
لاك پشت های نیمه آبزی ایران هم شامل دو گونه نیمه آبزی در شمال و گونه لاك نرم در جنوب غرب كشور است، همینطور دو نوع لاك پشت خاكی حدودا در همه جای كشور پراكنده اند.
نتایج حاصل از بررسی پراكنش لاك پشت های دریایی نشان داده است كه این موجودات در تمامی نقاط خلیج فارس و دریای عمان گسترده هستند و 52 منطقه زیستگاه مناسبی برای آنها است، از این مناطق حدود 11 زیستگاه در دریای عمان، 26 زیستگاه در خلیج فارس و 15 زیستگاه هم در جزایر اطراف قرار دارد.
با توجه به مطالعات و شواهد متعددی كه حاكی از پررنگ شدن خطر انقراض تمامی گونه های لاك پشت در جهان است، روز 22 می مصادف با دوم خرداد در تقویم جهانی بعنوان این جانداران ثبت شده تا اقداماتی جهت آشنایی بیشتر مردم با این گونه های زیستی، افزایش آگاهی عمومی و برجسته شدن اهمیت حفاظت از آنها صورت بگیرد.
پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: لاك پشت ها مانند سایر گونه های زیستی اهمیت زیادی دارند و بر این اساس، برای حفاظت از آنها در كشور اقدامات خوبی صورت گرفته كه همچون شناسایی محل اصلی تخم گذاری لاك پشت ها، حفاظت از سایت های تخم گذاری شده، تگ گذاری یا نشانه گذاری لاك پشت ها، بازسازی محل های تخم گذاری، رهاسازی لاك پشت های گرفتار در تورهای صیادی و پایش های شبانه محل تخم گذاری است.
وی اضافه كرد: بعضی از قدیمی های بومی منطقه بر این باور هستند كه تخم لاك پشت مقوی است و مصرف خوراكی آن و همینطور خود حیوان، باعث طول عمر می گردد. بر این اساس در بعضی موارد هر چند محدود تخم ها و لاك پشت ها را شكار می كنند كه برای ممانعت از آن، سازمان حفاظت محیط زیست قوانین سختگیرانه ای وضع كرده و تا حد زیادی جلوی این كار گرفته شده است.
فرشچی به عوامل تهدید لاك پشت ها اشاره نمود و اظهار داشت: زباله های دریایی یكی از تهدیدات حیات لاك پشت ها است، نمونه های زیادی از گرفتار شدن این جانداران در بین زباله های دریایی وجود دارد كه حجم زیادی از آنها هم پلاستیك است. حتی گاهی این زباله ها به اشتباه بعنوان غذا توسط لاك پشت ها خورده می گردد كه در هر حالت صدمه می بینند.
وی تصریح كرد: رها كردن تورهای صیادی در اقیانوس ها و دریاها تهدید دیگری برای ادامه حیات لاك پشت ها است زیرا با گرفتار شدن در آنها در بیشتر موارد جان خویش را از دست می دهند كه یكی از اقدامات سازمان محیط زیست رها كردن لاك پشت های گرفتار در تورهای صیادی است و تابحال با همكاری جوامع محلی تعداد زیادی از این جانداران گرفتار در تورهای صیادی را نجات داده است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: از بین رفتن زیستگاه لاك پشت ها از دیگر تهدیدات این گونه های پرارزش است كه باید با فرهنگ سازی نسبت به كاهش فعالیت های انسانی در زیستگاه های این گونه ها اقدام نماییم.
به گفته فرشچی، زمان تخم گذاری لاك پشت ها در فصل گرم سال است و تخم گذاری در خلیج فارس از خرداد ماه آغاز می شود، از این رو كارهای آماده سازی سایت های تخم گذاری و حفاظت از آنها در كشور شروع شده است.
وی اضافه كرد: یكی از اقدامات معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست انتقال تخم ها به مكان های امن است، به این صورت اگر محل تخم گذاری لاك پشت ها مناسب نباشد و یا افرادی در كمین جمع آوری تخم ها باشند، با همكاری مردم بومی تخم ها را به سایت های حفاظت شده منتقل می كند.
جمعیت لاك پشت های دریایی طی میلیون ها سال در گستره دریاها و اقیانوس ها محفوظ ماندند تا اینكه از قرن ۱۸ به بعد به واسطه افزایش جمعیت، مصارف انسانی و عوامل دیگر رو به انقراض هستند. این روند انقراض تا حدی پیش رفت كه اكنون جزو فهرست گونه های حفاظت شده اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست ( IUCN ) قرار گرفته اند.
علمی 9014**2017


1397/03/02
16:12:22
5.0 / 5
2389
تگهای خبر: آب , اقیانوس , انقراض , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است