6 اطلس فرونشست زمین تهیه شد

6 اطلس فرونشست زمین تهیه شد

حیوان خانگی بگیر: تهران- رییس سازمان نقشه برداری كشور میانگین فرونشست زمین در بعضی نقاط كشور را 22 سانتیمتر اعلام نمود و از تهیه 6 اطلس فرونشست از مناطق مختلف اطلاع داد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا «مسعود شفیعی» روز شنبه در نشست خبری در محل سازمان نقشه برداری اضافه كرد: فرونشست كه به شكل كاسه ای رخ می دهد، محدوده وسیعی را در بر می گیرد و هرچه به مركز نزدیك باشد، میزان نشست بیشتر است.
وی افزود: میزان فرونشست در كف بیشتر بوده و امكان دارد در ظاهر احساس نشود و علائم ظاهری چندانی در دشت ها نداشته باشد اما چون با شیب ملایم اتفاق می افتد، گاهی با ظاهر شدن شكاف هایی در سطح زمین و یا تَرَكهایی در دیوار ساختمان ها به شكل تدریجی خویش را بروز می دهد.
شفیعی اظهار داشت: در بیشتر نواحی كشور پدیده فرونشست را داریم اما در استان های تهران، البرز، قزوین، اصفهان، خراسان رضوی، قم، همدان، مركزی و شمال غرب كشور بیشتر است.
وی تصریح كرد: برای بررسی فرونشست زمین 5۰ پهنه كشور مورد مطالعه قرار گرفت و از اواخر سال قبل 6 اطلس از نقاط مختلف تهیه شد.
رییس سازمان نقشه برداری افزود: اطلاعات حاصل از این بررسی ها در اختیار وزارتخانه های كشور و راه و شهرسازی هم سازمان برنامه و بودجه كشور و استانداری ها قرار گرفته است و انتظار داریم در توسعه مناطق مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسوول اضافه كرد: با عنایت به اینكه میزان فرونشست در تهران بالاست، ۲ اطلس تهیه شده مربوط به جنوب، جنوب غرب تهران، رباط كریم، شهریار، ورامین است و اطلس های دیگر به قم، مشهد، نیشابور و تربت جام اختصاص دارد.
وی افزود: اكنون اطلس فرونشست اصفهان در دست تهیه بوده و اطلس دشت قزوین هم در دست مطالعه است.
شفیعی تصریح كرد: سازمان نقشه برداری تنها سازمانی است كه صلاحیت اعلام نرخ فرونشست را دارد و اعداد و ارقام ارائه شده توسط دستگاه های دیگر كه سبب تشویش اذهان عمومی می شود، صحیح نیست.

** تهران و البرز در اولویت نخست تجهیز دستگاه های زلزله شناسی
رئیس سازمان نقشه برداری اظهار داشت: هیچ كشوری با داشتن شبكه وسیعی از دستگاههای ژئودینامیك نمی تواند زمان و مكان دقیق زلزله را مشخص نماید بلكه تنها می توانیم به كمك دستگاهها از خسارات بیشتر جلوگیری نماییم.
وی افزود: تولید ایستگاه های زلزله شناسی از برنامه های سازمان نقشه برداری كشور است و استان های تهران و البرز به علت جمعیت و اهمیتی كه دارند، در اولویت نخست تولید این ایستگاه ها قرار گرفته اند.
شفیعی تصریح كرد: پایش مربوط به راه اندازی این ایستگاهها در اختیار وزارت كشور قرار گرفته و برای تامین بودجه به سازمان برنامه و بودجه كشور پیشنهاد شده است.
به گفته وی، 140 میلیارد تومان برای تولید ایستگاه های ژئودینامیك سنجش زلزله نیاز است كه سهم سازمان نقشه برداری كشور از این میزان 15 میلیارد تومان برآورد می گردد.

** برداشت آب دلیل اصلی فرونشست است
در ادامه این نشست «یحیی جمور» معاون فنی سازمان نقشه برداری اظهار داشت: تعداد دشتهای محتمل به فرونشست ۵۰ منطقه است كه مورد مطالعه قرار گرفته اند.
وی اضافه كرد: دلیل اصلی فرونشست ها در دنیا استخراج منابع زیرزمینی همچون نفت، گاز و مواد معدنی است اما در كشور ما برداشت آب دلیل عمده فرونشست است كه رفع آن نیازمند راهكاری جامع است.
جمور تصریح كرد: فرونشست یك فرایند تدریجی است و با چشم معمولی دیده نمی شود؛ علاوه بر فرونشست فروچاله هایی را هم در كشور شاهد می باشیم كه با عنایت به جنس و تخلخل خاك اتفاق می افتد برای نمونه می توان به فروچاله كبودرآهنگ اشاره نمود كه در مساحت بزرگی صورت گرفت.
معاون فنی سازمان نقشه برداری اظهار داشت: بیشترین نرخ فرونشست ها در تهران مربوط به مناطق 18 و 19 است و در محدوده مهرآباد حتی بیشتر از یك سانتی متر فرونشست داشتیم و اما در شمال تهران هیچ فرونشستی ثبت نشده است.
در ادامه رئیس سازمان نقشه برداری درمورد اهمیت مطالعه فرونشست ها در تهران اظهار داشت: میزان فرونشست در نقاط مختلف تهران متفاوت می باشد و نمی توان گفت بین خطرپذیری و میزان فرونشست رابطه مستقیمی وجود دارد.
وی توضیح داد: فرونشست زمین در منطقه مهرآباد 2 تا سه سانتی متر است و در منطقه رباط كریم تهران 23 سانتی متر است.
شفیعی تصریح كرد: برای كاستن از خسارت ناشی از فرونشست در این مناطق باید به زیرساخت ها و اهمیت منطقه توجه گردد كه این كار به عهده سازمان زمین شناسی است كه مطالعات لازم را انجام داده و اظهارنظرهای لازم را عرضه نماید.

** عكسبرداری از مناطق زلزله زده كرمانشاه در امداد رسانی و برآورد خسارت ها استفاده شد
در ادامه این نشست «علی اسلامی راد» مدیركل نقشه برداری هوایی و فضایی سازمان نقشه برداری اظهار داشت: بعد از زلزله بم سازمان نقشه برداری توانست عكسبرداری را انجام دهد و بعد از 2 روز نقشه میزان تخریب عرضه شد.
وی افزود: در زلزله كرمانشاه هم بعد از پنج روز توانستیم از 18 شهر و 400 روستا عكسبرداری نماییم و برای نخستین بار بود كه عكسبرداری سرپل ذهاب در مقیاس بزرگ انجام می شد.
اسلامی راد اظهار داشت: بعد از پردازش تصاویر، نقشه تصویری به دست آمد كه در امدادرسانی مورد استفاده قرار گرفت.
وی اظهارداشت: قبل از این در تخمین خسارت ها از روش های مشاهده ای انجام می شد و به صورت تقریبی بود اما به كمك تصاویر و تطبیق آنها با نقشه ها تخمین خسارت ها با دقت بالایی همراه بود.
اقتصام**۹۱۳۲**2078*2025


1397/08/05
14:29:08
5.0 / 5
1993
تگهای خبر: آب , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است