لزوم كاشت درختان بی نیاز از آبیاری مستمر

لزوم كاشت درختان بی نیاز از آبیاری مستمر

به گزارش حیوان خانگی بگیر یك عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور اظهار داشت: یكی از مهمترین لزوم هایی كه باید در كشور رعایت شود انتخاب گونه هایی برای كاشتن است كه نیازهای بوم شناختی و اكولوژیك آنها متناسب با توانمندی های سرزمینی باشد تا بتواند بدون نیاز به آبیاری مستمر و بر طبق میانگین بارش ها به حیات خود ادامه دهند.



محمد درویش در گفت و گو با ایسنا همزمان با روز درختكاری (۱۵ اسفندماه) با اشاره به اینكه میانگین بارش در ایران یك سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر ۵۰ درصد بیشتراست، تاكیدكرد: در این شرایط سفارش می شود اولویت كاشت درخت در رویشگاه هایی باشد كه به صورت طبیعی استعداد جنگل شدن را دارند یعنی در نواحی شمال كشور مانند استان های گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل و آذربایجان شرقی یعنی منطقه ای كه در آن جنگل های «ارسباران» و «هیركانی» وجود دارد. همین طور در ۱۴ استان غربی كه رویشگاه های زاگرس و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان كه رویشگاه های «مانگرو»، «حرا» و «چندل» وجود دارد و بخش هایی از ایران و توران كه جنگل های بیابانی «تاغ دار» در استان سمنان است.

درویش اضافه كرد: این ها مناطقی هستند كه اگر گونه مناسب آن مناطق را انتخاب نماییم بدون نیاز به آبیاری می توانند رشد كنند.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور اظهار داشت: سفارش ما این است كه بجای صرف بودجه گزاف و جنگل كاری در مناطقی كه استعداد تبدیل به جنگل را ندارند و گونه های كاشته شده در آن اغلب خشك می شوند، درختكاری در جنگل های اصلی كشوردر اولویت قرار گیرد چونكه مساحت آنها به دلایلی مانند تغییر كاربری اراضی، آتش سوزی ها، جاده كشی های غیر اصولی، عبور خطوط انتقال حامل های انرژی از میان آنها و فشار بیش از اندازه دام به شدت كم شده است.

وی درباره درختكاری در استان تهران اظهار نمود: در مقطعی رویشگاه های جنگلی در دامنه های جنوبی رشته كوه های البرز وجود داشت و برمبنای گونه های موجود در آن می توان هم اكنون درختان بلوط، سنجد، ون و اُرس در استان تهران كاشت. هنوز هم در اطراف رودخانه كرج در منطقه شهرستانك و یا در منطقه جاجرود لكه های جنگلی وجود دارد كه نشان میدهد این مناطق استعداد جنگل شدن داشته اند.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور در مورد كاشت نهال درخت چنار بعنوان گونه ای سازگار با آب و هوای تهران اظهار داشت: چنار گونه ای به شدت آب دوست است و نمی توان انتظار داشت كه چنارها بعد از كاشته شدن خود به حیاتش ادامه دهد. چنارها معمولا در كنار جوی ها آب یا قنات ها رشد می كرده اند و باتوجه به شرایط كنونی تهران، چنار گونه ای مناسب برای كاشت در پایتخت نیست.

درویش درانتها با تاكید بر اینكه به بهانه توسعه، اندك رویشگاه های جنگلی موجود را نابود نكنیم، اشاره كرد: حالا مالچ پاشی در حال نابود كردن یكی از غنی ترین رویشگاه ها و پوشش های گیاهی طبیعی در خوزستان است. دولت در صدد است بخش دیگری از جنگل های هیركانی را به بهانه انتقال آب از دریای خزر به كویر مركزی قطع كند. همین طور قربانی های اصلی ساخت ده ها سد در استان های گیلان، مازندران و گلستان میلیون ها درختی است كه در حال قطع شدن هستند بدین سبب اگر دولت تلاش كند كه درخت های موجود را قطع نكند، این اقدام هم مورد رضایت ماست.





منبع:

1398/12/15
22:08:22
5.0 / 5
2333
تگهای خبر: آب , بارش , جنگل , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است