رئیس كمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران:

تفکیک از مبداء پسماندها هزینه های اداره شهر را می کاهد

تفکیک از مبداء پسماندها هزینه های اداره شهر را می کاهد

به گزارش حیوان خانگی بگیر رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اظهار داشت: موضوع تفکیک از مبدا زباله ها بسیار حائز اهمیت می باشد که اگر شهروندان این مساله را به خوبی انجام دهند میزان زباله کاهش پیدا کرده و خیلی از هزینه های شهر کاسته می شود.


به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، مهدی پیرهادی در حاشیه بازدید اعضای این کمیسیون از پروژه های سازمان مدیریت پسماند و مجتمع آرادکوه اظهار داشت: امروز از قسمتهای مختلف حوزه امور شهری و برنامه های جامع آن بازدید و نکاتی را در جهت بهبود کار مطرح و رد و بدل کردیم.
او افزود: نخستین بازدید از مجموعه ایستگاههای میانی( MRF) بود که بصورت مکانیزه فعالیتهایی را انجام می دهند که از بعد محیط زیستی، هزینه ای و نظافت شهری کیفیت کار را ارتقاء می دهد.
او اضافه کرد: با اتفاقی که در منطقه کوهک و ایستگاه میانی آن بصورت مکانیزه صورت می گیرد و باتوجه به پیشرفتی که در ساخت این پروژه وجود دارد به زودی شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود.
پیرهادی اظهار داشت: یک سری ملاحظات زیست محیطی را اشاره کردیم و دغدغه های مردم را نیز به مدیران منتقل کردیم و دغدغه دست اندرکاران پروژه را شنیدیم تا بتوانیم آنها را برطرف نماییم. مشارکت مردم در پروسه مباحث زیست محیطی و سلامت و خدمات شهری بسیار اهمیت دارد و باید تلاش نماییم که مردم نقش خودرا پررنگ ببینند و همکاریهای لازم را با مجموعه شهرداری داشته باشند.
پیرهادی افزود: در بحث ایستگاههای میانی موضوع تفکیک از مبدا بسیار حائز اهمیت می باشد که اگر شهروندان این مساله را به خوبی انجام دهند میزان زباله کاسته می شود. در حقیقت اگر شهروندان نسبت به انتقال زباله ها در ساعات مقرر اقدام نمایند خیلی از هزینه های شهر کاسته می شود. مشارکت شهروندان در این عرصه باید در یک برنامه جامع دیده شود و شهروندان نسبت به این مساله همکاری موثری را با خادمین خود در شهرداری داشته باشند.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با اعلان اینکه بسیاری از مشکلات درآرادکوه و دفن زباله ناشی از عدم تفکیک زباله ها است، افزود: گرچه حجم پسماندها نسبت به سالیان قبل کاهش پیدا کرده اما یکی از برنامه ها و موضوعات کلیدی کاهش پسماند و تفکیک زباله ها است.
او اضافه کرد: از افراد دغدغه مند در این عرصه، فعالان فرهنگی و اجتماعی، سازمان های مردم نهاد، نهادهایی که مسئولیت های اجتماعی دارند و صاحبان صنایع تقاضا داریم به مسئولیت خود در قبال حوزه شهری عمل کنند تا این کارها منجر به بهبود وضعیت شهر شود.
وی در باره همکاری دولت دراین زمینه با شورای شهر و شهرداری توضیح داد: باتوجه به تعامل خوبی که بین شهرداری و شورای شهر با دولت و مجلس در این دوره وجود دارد اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود. یکی از مسائل مهم در این عرصه بحث زباله های بیمارستانی و دفن آنست که وزارت بهداشت باید نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشته باشد تا دفن این زباله ها با پروتکل ها و شرایط مورد توافق صورت گیرد. از آنجائیکه تا نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم پس دولت باید کمک نماید تا بتوانیم فضای لازم را برای بهبود مسائل و مشکلات در این بخش ایجاد نماییم.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اظهار داشت: قبل از این قسمتی از زباله های حجیم دفن می شد؛ اما امروز بصورت کودهای آلی فرآوری می شوند. در بازدید امروز تاکید کردیم که باید این مجموعه ها توسعه پیدا کند و زباله های حجیم که مخاطرات جدی برای محیط زیست به وجود می آورد بوسیله فرآوری ساماندهی گردد و البته نسبت به ایجاد مجموعه جدید نیز تاکید شد.
او با اعلان اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید، هوشمندسازی حوزه خدمات شهری است که در این دوره بصورت جدی ادامه خواهد یافت، تصریح کرد: توسعه لازم باید در زمینه هوشمندسازی صورت گیرد، البته مقدمات خوبی دراین زمینه فراهم شده اما با نقطه نظراتی که در کمیسیون داریم کارهای جدی در این عرصه از مدیران مطالبه خواهیم کرد. همین طور از جوانان، استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان و فعالان این حوزه دعوت می نماییم تا به مدیریت شهری کمک کنند.
پیرهادی اضافه کرد: معاونت خدمات شهری شهرداری تهران اقدامات خوبی انجام داده و نمره خوبی دریافت می کنند، البته با نقطه ایده ال فاصله داریم و باید به مسائل اجتماعی و فرهنگی، تعامل و ارتباط با مردم توجه بیشتری داشته باشیم و گزارش های بیشتری به مردم ارائه دهیم و ضعف اطلاع رسانی در این عرصه باید برطرف شود. مدیریت خدمات شهری نگاه کلانی به موضوعات شهری پایتخت داشته است و باید این نگاه در این دوره نیز توسعه پیدا کند.
طبق گزارش سایت شهر، این عضو شورای شهر تهران ضمن تشکر از افرادی که در این شرایط سخت کرونائی اقداماتی را در زمینه خدمات شهری و پسماند انجام می دهند، اظهار نمود: از رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و معاون رئیس جمهور در زمینه محیط زیست تقاضا می نماییم که از این اقدامات بازدید کنند تا شاهد این زحمات باشند. علاوه بر این نقش صدا و سیما در این عرصه کلیدی است و در زمینه آموزشهای شهروندی و اطلاع رسانی باید همه دستگاهها همچون صدا و سیما تلاش کنند. باید به مردم آموزش داده و اطلاع رسانی شود که اگر رعایت های لازم صورت گیرد چه میزان به خود مردم و توسعه شهر کمک می نماید. از ریاست صدا وسیما تقاضا داریم ضمن بازدید از مجموعه آرادکوه به نقش صدا و سیما در موضوع آموزشهای شهروندی در زمینه پسماند توجه و اهتمام ویژه ای داشته باشند.
باید دفن زباله ها به صفر برسد
ضرورت تبدیل مدیریت پسماند به فعالیتی درآمدزا
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، مهدی بابایی، نایب رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز بعد از اختتام بازدید از پروژه های پسماند و سایت های مختلف آرادکوه اشاره کرد: یکی از دغدغه های بسیار مهم در زمینه مسائل زیست محیطی شهر تهران شرایط پسماند است. بنا بر این از معاونت خدمات شهری درخواست کردیم که نخستین بازدید اعضای کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در این عرصه پسماند باشد.
لزوم تبدیل زباله های بیشتر به انرژی
او اضافه کرد: باتوجه به اینکه روزانه در تهران ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ تُن زباله تولید می شود، رسیدگی به وضعیت زباله ها و بازیافت آنها یکی از مسائل مهم شهری شمرده می شود. هم اکنون شهرداری تهران روزانه حدود ۲۵۰۰ تُن زباله را در پروسه بازیافت ساماندهی می کند و ۲۵۰۰ تُن زباله دفن می شود. یکی از برنامه های ما این است که زباله هایی که دفن می شوند بوسیله استفاده از زباله سوزها به انرژی تبدیل گردد.
نایب رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اظهار داشت: باید دفن زباله ها به صفر برسد و مدیریت پسماند که هم اکنون هزینه بر است به فرآیندی با درآمد پایدار تبدیل گردد و از جنبه های زیست محیطی مخاطرات این حوزه به صفر برسد.
تفکیک از مبدا دغدغه مدیریت شهری جدید
مهدی بابایی با اشاره به اینکه قسمت عمده ای از مسائل بصورت مکانیزه در حال انجام می باشد، افزود: تفکیک از مبدا توسط شهروندان می تواند مدیریت پسماند را نقطه ایده آل صفر شدن دفن زباله و رسیدن بازیافت به جایگاه مطلوب برساند. اهتمام کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تفکیک از مبدا است که با اولویت راهبری خواهد شد.
لزوم ایجاد یکپارچگی در مدیریت ارشد و بخش اجرا پسماند
وی در پاسخ به این پرسش که قسمتی از مدیریت پسماند در مناطق و زیر نظر امور مناطق انجام می شود، برنامه کمیسیون سلامت برای بخش اجرا چیست؟ اظهار داشت: بازوان اجرائی مدیریت پسماند در مناطق ۲۲ گانه و نواحی شهرداری در حال انجام می باشد.
بابایی اظهار داشت: یکی از سفارش هایی که به مدیریت پسماند تهران داشتیم این بود که حتما در تهیه دستورالعمل ها از نقطه نظرات کارشناسان بخش اجرا استفاده گردد تا گفتمان مدیریت ارشد و عوامل اجرائی یکپارچه شده و این پروسه به نحو مطلوب تری راهبری شود.
جای خالی حمایت های دولتی در خدمات شهری
نایب رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به بودجه خدمات شهری اشاره کرد: قسمت هایی از خدمات شهری نیاز به حمایت های دولتی دارد. پسماندهای بیمارستانی و تهیه زباله سوزها در دولت مصوبه دارد و باید تلاش شود تا این منابع از دولت برای شهرداری جذب شود. از طرف دیگر باید راهکارهایی در پیش گرفته شود تا حوزه پسماند از مرحله هزینه بر بودن به سمت درآمد پایدار حرکت نماید.
مهدی بابایی با اشاره به استفاده مدیریت پسماند از انرژی خورشیدی اظهار داشت: در شهرداری تهران برنامه های محدودی در امتداد استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین انرژی ساختمان های شهرداری وجود داشته است. اما این طرح ها نیاز به حمایت دولتی دارد و جزو اولویت های وزارت نیرو است.
او اضافه کرد: شورای شهر تهران نیز از شهرداری در امتداد استفاده از انرژی خورشیدی حمایت می کند. ولی مهم ترین روش تولید انرژی در خدمات شهری، استفاده از زباله سوزها با آخرین استانداردهای جهانی است تا دفن زباله ها به صفر و از طرف دیگر میزان تولید برق و انرژی به حداکثر برسد.
بودجه حوزه خدمات شهری باید افزایش یابد
سوده نجفی عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در بازدید از پروژه های مدیریت پسماند و آرادکوه اظهار داشت: باتوجه به بازدید از ایستگاه های میانی پسماند و آرادکوه، به نظرم می آید که معاونت خدمات شهری ایده های جدیدی را بتازگی در مدیریت پسماند به کار برده است. ما باید تکمیل کننده این ایده ها باشیم و در مراحل اجرائی و بودجه ای بتوانیم نگاه متفاوتی به مدیریت خدمات شهری داشته باشیم.
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: به نظر من بودجه حوزه خدمات شهری متناسب با فعالیت آن نیست و امیدواریم در بودجه این حوزه تغییراتی به وجود آمده و تلاش می نماییم تا این بودجه افزایش یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه حوزه خدمات شهری افزایش خواهد یافت یا خیر؟ اظهار داشت: به نظر من بودجه حوزه خدمات شهری متناسب با فعالیت آن نیست. امیدواریم با خرد جمعی در صحن شورای شهر تهران این مساله را پیگیری کرده و در بودجه خدمات شهری تغییراتی ایجاد نماییم. تلاش ما این است که این بودجه افزایش یابد.
تعامل خوب با وزارت بهداشت ایجاد خواهد شد
سوده نجفی با اشاره به تولید، بازیافت و دفن زباله های بیمارستانی نیز اشاره کرد: جای تشکر دارد که مدیریت پسماند لباس مناسب و تجهیزات لازم بهداشتی را در اختیار کارکنان خود در سایت مربوط به دفن زباله های بیمارستانی قرار داده است.
او افزود: اما باید نظارتی داشته باشیم تا زباله های بیمارستانی بعد از بی خطرسازی وارد چرخه بازیافت پسماند شود. مدیریت شهری نمی تواند وارد بیمارستان شده و زباله ها را بی خطر سازی کند. بدین سبب باید با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعاملاتی داشته و جلساتی برگزار نماییم. چون وزیر بهداشت در خط مقدم مبارزه با کرونا بوده اساسا تعامل و همکاری خوبی با شورای شهر تهران خواهد داشت.




منبع:

1400/06/12
14:30:07
5.0 / 5
587
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بازیافت , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است