جشن زندگی در هتل قلب؛
زندگی در انتظار دارو اشک و لبخند بیماران پیوندی در جشن امید
حیوان خانگی بگیر: اولین جشن زندگی با حضور بیماران پیوندی، خانواده های اهداکننده، پزشکان و مسئولان حوزه سلامت در هتل قلب برگزار گردید.
به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، در شبی پر از مهر و شور انسانی، سالن همایش های هتل قلب میزبان اولین جشن زندگی بود؛ جشنی که نه فقط یادآور لحظه های پرامید بیماران و خانواده های آنان است، بلکه صحنه ای برای تقدیر و تجلیل از حامیان و همراهانی شد که همیشه در کنار بیماران پیوند عضو ایستاده اند و این مراسم در هتل قلب اجرا شد. این مراسم با هدف تقدیر کوشش های بی وقفه پزشکان، پرستاران، خیرین و خانواده های ایثارگری که با اهدای عضو عزیزانشان جان های تازه ای به بیماران بخشیده اند، برگزار شد؛ جشنی که نامش به خوبی معنا و فلسفه وجودی اش را فریاد می زند: «زندگی»
پاسداشت کوشش های جامعه پزشکی و خانواده های ایثارگر
زندگی برای بیمارانی که در راه دشوار و پرپیچ وخم انتظار پیوند نفس می کشند، هر روز آزمونی باردیگر است و آنها با رنج هایی مداوم، محدودیت های درمانی، اضطراب های اجتماعی و هزینه های سنگین دارویی و مراقبتی دست و پنجه نرم می کنند. اما با همه این دشواری ها، امید در چشمانشان خاموش نمی شود؛ امیدی که با هر عمل پیوند، با هر داروی حیاتی و با هر لبخندِ امیدبخش باردیگر جانی تازه می گیرد.
این جشن، در واقع صحنه ای برای روایت این داستان های انسانی بود؛ داستان هایی که از دل تاریکی رنج، چراغ روشن زندگی را بیرون کشیده اند. برگزارکنندگان جشن زندگی بر آن بودند که به جامعه یادآوری کنند بقای بیماران پیوند عضو تنها با جراحی موفق پایان نمی یابد؛ بلکه مسیری تازه شروع می شود، مسیری که پر از نیاز به حمایت، همدلی و پشتیبانی مستمر است.
در آیین افتتاحیه، علاوه بر قدردانی از پزشکان و خیرین، از خانواده های بزرگوار اهداکنندگان عضو هم تجلیل شد؛ خانواده هایی که با تصمیمی بزرگ و ایثارگرانه، در تلخ ترین لحظه های زندگی خود، چراغی از امید را در جان بیماران روشن کردند و بی گمان، این جشن فرصتی بود برای تقدیر از کسانیکه به بیماران نه فقط جان، بلکه عزت و کیفیتی باردیگر جهت زندگی بخشیده اند.
امید در دل رنج بیماران پیوندی
جشن زندگی با حضور چهره های برجسته علمی، اجتماعی و فرهنگی کشور انجام شد و پیام روشنی را با خود همراه داشت: هیچ بیمار پیوندی نباید در راه زندگی تنها بماند و همدلی اجتماعی، حمایت مستمر، و افزایش آگاهی عمومی از نیازهای این بیماران می تواند چرخه حیات را کامل کند و جامعه ای مهربان تر و پویاتر بسازد. در این آیین حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و محمد مهدوی، رئیس بخش پیوند قلب کودکان، با سخنانش از رنج ها و امیدهای خردسالان بیمار پرده برداشت و تصریح کرد که هر پیوند قلب در وجود یک کودک، ادامه تپش زندگی در خانواده ای دیگر است. کتایون نجفی زاده، رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، با بیانی دلنشین و انسانی، یاد خانواده هایی را گرامی داشت که در دل سوگ، با ایثار خود بذر زندگی در کالبد بیماران کاشتند.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این مراسم اظهار داشت: خیرین کشور هر ساله صدها هزار میلیارد تومان در بخش های مختلف از ساخت وساز تا تامین تجهیزات پزشکی و دارو کمک می کنند و این سرمایه عظیم مردمی در کنار زحمات فراوان جامعه پزشکی، خصوصاً در حوزه های حساسی همچون پیوند ریه، کبد و سایر پیوندها، نقش برجسته ی در حفظ جان بیماران ایفا می کند.
وی اظهار داشت: با وجود همه این تلاش ها، بیماران پیوندی و خاص بازهم با مشکلات جدی در زمینه دسترسی به داروهای حیاتی مواجهند. قسمتی از این مشکلات ناشی از محدودیت های ناشی از تولید داخل است؛ به شکلی که اگر دارویی تولید داخل داشته باشد، اجازه واردات داده نمی شود و درنتیجه در مواقعی که تولید داخل با کمبود یا اختلال روبه رو می شود، بیماران با بحران دارویی مواجه می گردند. شهریاری افزود: از طرفی، محدودیت های بانکی و تحریم های ظالمانه اروپا و غرب در مبادلات مالی، انتقال منابع برای خرید دارو و تجهیزات را با چالش جدی روبه رو کرده است و جلسات مختلفی با بانک مرکزی برگزار شده اما بازهم سیستم بانکی ما نتوانسته مسیر پایداری برای تبادل مالی در این عرصه بوجود آورد. استفاده از صرافی ها هم پاسخگوی نیاز بیماران نیست. وی اشاره کرد: در جلسه اخیر که با حضور مسئولان وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و همین طور همکاران ما در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار گردید، بالاتر از سه ساعت به بررسی این مسایل پرداخته شد و اما متاسفانه آنچه انتظار می رود هنوز محقق نشده و مشکلات روزبه روز افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: ما از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انتظار داریم با تمام ظرفیت و توان خود در تامین داروهای حیاتی خصوصاً برای بیماران پیوندی و خاص تلاش کنند و همین طور لازم است با رفع موانع داخلی و ایجاد هماهنگی بیشتر با دستگاه های مرتبط، اجازه ندهیم هیچ بیماری به سبب کمبود دارو گرفتار صدمه یا خدای ناکرده جان خودرا از دست بدهد. امیدواریم با همدلی، همکاری دستگاه های مسئول و استمرار حمایت خیرین، بتوانیم شرایطی فراهم نماییم که دغدغه بیماران و خانواده های آنان کم شود و سلامت مردم بالاتر از پیش مورد حمایت قرار گیرد.
امید و شادی برای خردسالان در انتظار پیوند
همین طور محمد مهدوی، رئیس بخش پیوند قلب خردسالان تصریح کرد: زحمات شبانه روزی یک تیم بزرگ در مرکز قلب شهید رجایی، به رهبری استاد نوحی، بر کسی پوشیده نیست. اگر حمایت های ایشان در طول سالیان نبود، امروز همه می دانید که پیوند قلب که کاری بسیار پرهزینه است به این شکل در کشور ادامه پیدا نمی کرد و اغلب مراکز درمانی حاضر نیستند زیر بار چنین هزینه هایی بروند، اما هر بار که ما با مشکلی روبه رو شدیم، استاد نوحی همیشه تاکید داشتند که این مسیر نباید بهیچ وجه متوقف شود و باید ادامه پیدا کند. وی اظهار داشت: بخش زیادی از نیازها با کمک خیرین و فرزندان این سرزمین تامین شده و ما مدیونشان هستیم. بخش دیگر هم با حمایت مستقیم استاد نوحی فراهم می شود؛ همچون تهیه داروهای بیمارستانی که بدون پشتیبانی ایشان ممکن نبود. مهدوی اشاره کرد: کودکانی که در فهرست انتظار پیوند قرار دارند و اگر این بچه ها مدت طولانی منتظر باشند، خانواده ها به شدت در درماندگی فرو می روند. طبیعی است که روحیه خود خردسالان هم صدمه می بیند، بنابراین گروههای داوطلب، حدودا دو تا سه روز در هفته برای بچه ها برنامه اجرا می کنند، کادو می آورند و شادی می آفرینند تا خردسالان احساس کنند زندگی بازهم جریان دارد و امید در وجودشان زنده بماند.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر؛ جشن زندگی که شب گذشته (۱۵ شهریور) انجام شد نشان داد پیوند عضو فقط یک عمل جراحی نیست؛ بلکه روایتی است از ایثار، همدلی و امید. در این آئین، هر سخن، هر لبخند و هر نگاه، گواه آن بود که در سخت ترین لحظه ها هم می توان چراغ حیات را روشن نگه داشت. بیماران پیوندی بازهم در راه دشوار خود با مشکلاتی بزرگ روبه رو هستند؛ از کمبود دارو گرفته تا دغدغه های مالی و روحی. اما آنچه این جشن را متفاوت کرد، یادآوری همین حقیقت بود: اگر دست های پزشکان، دلسوزی خیرین، پایداری خانواده ها و حمایت جامعه در کنار هم قرار گیرد، زندگی بار دیگر جوانه خواهد زد. با پایان مراسم، چراغ های سالن خاموش شد، اما چراغ زندگی در دل صدها بیمار و خانواده، پرنورتر از همیشه ادامه یافت؛ چونکه زندگی، همان گونه که نام جشن فریاد می زد، بازهم جاری است.
منبع: getpet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب