كاهش چهار متری آب خزر در 50 سال اخیر
حیوان خانگی بگیر: عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران اظهار داشت: در 50 سال اخیر آب دریا چهار متر كاهش پیدا كرده است.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، فاطمه كاردل در دومین نشست علمی تخصصی مسائل آب در مازندران با اشاره به مدیریت منابع آب در مازندران اظهار نمود: منابع آب در كره زمین شامل آب های سطحی، زیرزمینی، نزولات آسمانی و بیولوژیكی است.
وی با اشاره به توزیع نامتوازن آب در زمین خاطرنشان كرد: متوسط سرانه آب قابل تجدید كشور در سال 1385 به حدود 1750 مترمكعب كاهش یافته بود و پیش بینی می گردد تا سال 1400 به حدود 1300 مترمكعب كاهش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با اشاره به این كه طی 10 سال اخیر بیش از 30 میلیون مترمكعب سفره آب زیرزمینی كاهش آب داشته ایم اضافه كرد: 95درصد آب شرب از آب زیرزمینی تهیه می گردد و كاهش كمی آب رودخانه ها هم اثرات جبران ناپذیری بر سلامت اكوسیستم های آبی استان به جا خواهد گذاشت.
وی اضافه كرد: پیش از مدیریت منابع آب باید ارزیابی كمی منابع آب را در نظر گرفت و برای این منظور باید بیلان آب را محاسبه كرده و مقدار بارش، دبی جریان سطحی، تغییرات ذخیره سطحی، تبخیر و تعرق، تغییرات ذخیره آب زیرزمینی و غیره را محاسبه كرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با بیان این كه در بررسی وضع كیفی آب باید خواص فیزیكی، بیولوژیكی و شیمیایی را در نظر گرفت خاطرنشان كرد: بررسی زمین شناسی هم در وضعیت كیفی آب مازندران اثرگذار می باشد.
وی اضافه كرد: یكپارچه سازی داده ها و پردازش آن ها، كمبود منابع مالی، عدم هماهنگی و همكاری بین ارگان ها و نهادهای مختلف و نبود تكنولوژی مناسب همچون مسائل و مشكلات ارزیابی منابع آب است.
كاردل با اشاره به ترویج الگوی صحیح مصرف آب خاطرنشان كرد: اولویت بندی نوع مصرف آب، پایش مستمر منابع آب مازندران و برنامه ریزی اصولی ذخیره سازی در بلندمدت، پایش آلودگی آب سطحی و زیرزمینی و ردیابی منشا آلودگی، تصفیه فاضلاب ها و پساب صنایع پیش از ورود به منابع آّب، خاك و هوا و استفاده مجدد از این منابع راهكارهایی به منظور مدیریت منابع آب است.
وی، تعمیر شبكه های فرسوده، افزایش هزینه مصرف آب، بازیافت مواد در جهت كاهش تولید مواد اولیه جهت ساخت محصولات جدید، استفاده از صنایعی كه آب كمتری نیاز دارند و آلودگی كمتری تولید می كنند و تغییر الگوی كشت كشاورزی، توزیع جمعیت متناسب با منابع آب، انسداد چاه های غیرمجاز، مدیریت و ذخیره هرزآب ها، روش های جایگزین منابع آب و بخشی را از دیگر راهكارهای مدیریت منابع آب دانست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب