معاون سازمان محیط زیست:
۸۰ درصد درآمد شكار صرف استان مربوطه می گردد
حیوان خانگی بگیر: تهران- معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ۸۰ درصد درآمد حاصل از شكار در استانی كه شكار در آن صورت می گیرد، هزینه می گردد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حمید ظهرابی روز چهارشنبه در نشست خبری اضافه كرد: بر مبنای این تصمیم از این ۸۰درصد، ۵۰ درصد برای تجهیز و حفاظت از مناطق حفاظت و ۵۰ درصد دیگر صرف فعالیت های عام المنفعه برای آن منطقه می گردد.
وی تصریح كرد: بعنوان مثال اگر روستایی خودروی حمل زباله ندارد یا مدرسه آن با كمبودهایی مواجه می باشد از این محل هزینه می گردد.
ظهرابی ادامه داد: ۲۰ درصد از پروانه های شكاری كه صادر می شود، برای جوامع محلی با قیمت پایین ۶۰۰ هزار تا یك میلیون تومان در نظر گرفته می گردد.
وی اضافه كرد: ۸۰ درصد دیگر از پروانه های شكاری برای شكارچیان داخلی و خارجی صادر می گردد كه قیمت پایه برای داخلی ها ۱۰ درصد قیمت در نظر گرفته شده برای خارجی ها است.
ظهرابی تصریح كرد: لازم است شیوه حفاظت اصلاح شود و بیشتر به سمت پایداری و تعامل با جوامع محلی پیش رود كه این مساله همواره یكی از دغدغه های سازمان محیط زیست بوده است؛ بر این اساس با اصلاح ساختار در تلاش است تا جوامع محلی بیشترین نفع را از شكار حیات وحش ببرند.
وی اضافه كرد: در این راستا توسعه طبیعت گردی تحت مدیریت و بهره برداری اقتصادی به نفع جوامع محلی بعضی از برنامه های شروع شده دراین زمینه است.
ظهرابی ادامه داد: دستورالعمل طبیعت گردی تحت مدیریت تهیه و به استان ها ابلاغ گردید و بر مبنای آن وظیفه هر استان و نهاد مربوطه مشخص شد، همینطور دستورالعمل شكار پایدار هم تهیه و صادر شد، افزایش جرایم شكار و صید هم از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه است.
وی اظهار داشت: در سال 92 بحث شكار در كشور بسیار داغ شده بود و من آن زمان با شكار با آن روش مخالف بودم چون اعتقاد دارم كه با این روش شكار هیچ سودی متوجه جوامع محلی نمی گردد ازاین رو چنین شكاری مضر است، باید كاری نماییم كه منفعت شكار به جوامع محلی برسد تا آنها به حفاظت ترغیب شوند و بخشی از درآمد هم صرف حفاظت از مناطق تحت مدیریت شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: بر این اساس تعدادی پروانه شكار در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار گرفت و تاكید شد در صدور آنها نفع جوامع محلی در نظر گرفته شود و آنها از سود آن منتفع شوند.
وی با اشاره به برخی هجمه ها در این زمینه اظهار داشت: باید بپذیریم كه شكار برای مدیریت حیات وحش و برقراری تعادل میان جنس نر و ماده است و در تمام دنیا از آن استفاده می نمایند، این بخش بعنوان بندی در قانون شكار و صید آمده كه باید جمعیت حیات وحش را كنترل نماییم.
ظهرابی اضافه كرد: اكنون وضعیت حیات وحش در بعضی مناطق حفاظت شده رو به بهبود است به صورتی كه در پناهگاه حیات وحش «موته» بیش از 12 هزار راس حیات وحش وجود دارد.
وی اظهار داشت: برخی حیوانات هم زیانبار هستند بعنوان مثال هم اكنون افزایش جمعیت گرگ بخصوص در زیستگاه های یوز پلنگ در حال تبدیل شدن به یك معضل است، چون غذای یوزها توسط گرگ ها خورده می گردد. همینطور حضور شغال در زیستگاه گوزن زرد برای این حیوانات مشكلاتی بوجود آورده است.
معاون سازمان محیط زیست درباره پولی كه برای شكار دریافت می شود، اضافه كرد: تابحال برای 12 راس كل و قوچ پروانه شكار صادر گردیده است كه برای این تعداد حدود یك میلیارد و 200 میلیون تومان پول دریافت خواهد شد كه 80 درصد آن به صندوق ملی محط زیست واریز و با نظارت معاونت محیط طبیعی سازمان در همان منطقه هزینه می گردد.
ظهرابی اظهار داشت: توان صدور شكار مجوز تا 106 راس را داریم و تابحال حدود 500 درخواست به صندوق محلی محیط زیست رسیده كه از این تعداد برای 12 راس مجوز شكار صادر شد.
وی تصریح كرد: تمام مجوزها با در نظر گرفتن تمام جوانب مانند زمان جفت گیری، زاد آوری و یا شیردهی حیات وحش صادر می شود؛ در بعضی مناطق مانند مناطق گرمسیری زایمان حیات وحش از 15 اسفندماه آغاز می گردد اما در مناطق سردسیری شرایط متفاوت می باشد و تا 15 خرداد هنوز برخی حیوانات آبستن هستند از این رو هیچ مجوز شكاری در این فصل در این مناطق صادر نمی گردد.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست اظهار داشت: روند آمارگیری در سه سال قبل افزایش جمعیت حیات وحش را نشان داده است.
*** تمام مسائل شرعی را در شكار رعایت می نماییم
وی تصریح كرد: مساله شرعی در شكار یك اصل كاملا شناخته شده است، اینكه مراجع تاكیدشان بر این است كه شكار فقط به قصد تفریح جایز نیست یك اصل پذیرفته شده است، به صورت كلی در آیات و روایات شكار زیاد كار پسندیده ای نیست و رسول خدا هم معمولا آنرا نهی می كردند اما آنجایی كه سوره مائده درباره اجازه شكار صحبت می گردد در آخر تاكید می كند كه شكار می كنید اما مراقب باشید در شكار اسراف و زیاده روی نكنید.
ظهرابی اظهار داشت: اما در سازمان محیط زیست نه با هدف تفریح بلكه با هدف تعادل بخشی میان جنس نر و ماده، جلوگیری از شیوع بیماری، فراهم كردن زمینه رشد حیات وحش و انجام ازمایشات ژنتیك پروانه شكار صادر گردیده است.
وی تصریح كرد: اما با تمام اینها با نظر رییس سازمان محیط زیست خدمت مقام معظم رهبری مكاتبه خواهیم كرد و نظر ایشان را خواهیم گرفت و ادامه كار را با نظر مقام معظم رهبری پیش خواهیم برد و كاملا به موارد شرعی پایبند هستیم.
*** محیط بان با شكارچی در محل حضور دارد
وی اظهار داشت: طبق قانون شكار و صید یك محیط بان با شكارچی در منطقه شكار حضور دارد تا تمام دستورالعمل شكار رعایت شود؛ بعنوان مثال یكی از بندهای قانون شكار این است كه سن حیوان باید بالای 9 سال باشد كه محیط بان بر این مورد نظارت دارد ازاین رو تمام مراحل كاملا قانونی و با نظارت كامل پیش می رود.
*** سازمان محیط زیست همچنان مرجع كنوانسیون تنوع زیستی است
ظهرابی اظهار داشت: سازمان محیط زیست همواره مرجع كنوانسیون تنوع زییستی بوده است، البته چند وقتی برخی نهادها مانند وزارت جهاد كشاورزی برای مرجع شدن این كنوانسیون اعلام آمادگی كرده اما اكنون تغییری در مرجع آن تولید نشده است.
*** استقبال از قرق های اختصاصی
وی اظهار داشت: روزی كه مبحث قرق های اختصاصی عنوان شد سازمان محیط زیست با هجمه های زیادی مواجه گردید اما اكنون به جایی رسیده كه حجم زیادی نگران آن هستند و این جای شادمانی دارد و نشان داده است كه در مسیر درستی حركت می كند ازاین رو دولت به هیچ عنوان نباید در رقابت با قرق های اختصاصی قرار گیرد.
ظهرابی اظهارداشت: سازمان محیط زیست برای قرق های اختصاصی بسیار كوشش كرد و الان زمان بهره برداری از آن فرا رسیده است تا به نفع جوامع محلی و حیات وحش پیش رود.
وی اظهار داشت: پنج منطقه قرق داریم كه سرشماری افزایش جمعیت حیات وحش در آنها را نشان می دهد، بعنوان مثال در منطقه قرق مهدی آباد یزد از 300 راس حیات وحش در سه سال قبل به هزار و 200 راس رسیده است و برای صدوور مجوز شكار در این مناطق هم پس از برگزاری جلسات كارشناسی تصمیم گیری خواهیم كرد.
*** محیط بانان ضابطان قضایی
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست اظهار داشت: با تصویب لایحه پشتیبانی از محیط بانان آنها جزو ضابطان قضایی شناخت شده و حمایت قضایی شامل آنها می گردد.
علمی** ۹۰۱۴**2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب