حال این روزهای دریاچه ارومیه

حال این روزهای دریاچه ارومیه

به گزارش حیوان خانگی بگیر مدیرعامل شركت آب منطقه ای آذربایجان غربی از آغاز اولین مرحله رهاسازی آب از سد شهید كاظمی بوكان به سمت دریاچه ارومیه اطلاع داد.


كیومرث دانشجو در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آغاز مرحله اول رهاسازی آب از سد بوكان اضافه كرد: رها سازی از سد شهید كاظمی بوكان از امروز یك دی با دبی 70 متر مكعب در ثانیه آغاز می گردد.
وی افزود: رهاسازی آب از سد مذكور در اولین مرحله به میزان 64 میلیون مترمكعب است كه در صورت افزایش دبی از 70 مترمكعب در ثانیه بخشی از آب استحصالی به میزان 15 متر مكعب در ثانیه با استفاده از كانال ام سی به سیمینه رود و دریاچه ارومیه انتقال می یابد.
دانشجو با اشاره به اینكه اولین مرحله رهاسازی از سدهای مهاباد، شهرچای ارومیه و زولای سلماس به سمت دریاچه به میزان 92 میلیون مترمكعب انجام شد اضافه كرد: در مجموع با رها سازی از سد بوكان، مجموع رهاسازی از سدهای یاد شده به 156 میلیون متر مكعب می رسد.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به اینكه كشاورزان منطقه به منظور پشتیبانی از برنامه های احیای دریاچه ارومیه حق برداشت از سهم آب دریاچه در طول مسیرها برای مصارف زراعی را ندارند، اظهار نمود: جهت جلوگیری از بروز حوادث احتمالی به واسطه رهاسازی و تشدید جریان آب در راه رودخانه های زرینه رود و سیمینه رود، مردم از نزدیك شدن به حریم و بستر رودخانه ها اجتناب كنند.

فرهاد سرخوش، مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این پرسش كه آیا طی چند سال قبل اراضی كشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسعه یافته است، اظهار نمود: طبق برآوردها در كل حوضه آبریز دریاچه ارومیه شامل استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و كردستان اراضی كشاورزی حدود ۲۱ هزار هكتار بیشتر شده است، درحالی كه طبق مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باید از افزایش سطح زیر كشت در این حوضه جلوگیری می شد تا كاهش ۴۰ درصدی مصرف آب درحوزه كشاورزی محقق شود. متاسفانه پایبندی به این مصوبه وجود نداشت.
وی ادامه داده، عمده توسعه اراضی كشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه «دیم» بوده است البته از دانشگاه های ارومیه و تبریز خواسته ایم كه بررسی دقیقی در مورد میزان توسعه اراضی كشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه داشته باشند. در صورت آماده شدن این گزارش، برخوردهای لازم طبق ضوابط صورت خواهد گرفت.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در بخش دیگر گفت وگو در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت بودجه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه گفته، مبلغی كه از ماده ۱۰ و ۱۲ برای ما ابلاغ گردیده، ۵۰۰ میلیارد تومان برای سال ۹۷ است كه در حال مبادله موافقت نامه های مربوط به آن هستیم تا دستگاه های مجری بتوانند این مبالغ را به صورت اسناد خزانه دریافت نمایند.
به قول سرخوش، همینطور ۴۰۰ میلیارد تومان هم از محل صندوق توسعه ملی برای تكمیل پروژه انتقال آب كانی سیب به دریاچه ارومیه ابلاغ و تابحال ۵۰ درصد آن دریافت شده است. قول داده شد كه مابقی هم بزودی تخصیص داده شود.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به اجرای مرحله اول رهاسازی آب از سدهای مهاباد، شهرچای، زولا و سلماس به سمت دریاچه ارومیه اظهار داشت: این رهاسازی از ۲۶ آبان ماه شروع شده است. تابحال رهاسازی سدهای مهاباد و شهرچای به آخر رسیده است اما رهاسازی آب از سدهای زولا و سلماس تا حدود یك هفته بعد ادامه خواهد داشت. تابحال در نتیجه این رهاسازی ها ۸۰ میلیون متر مكعب آب به دریاچه رسیده است.
وی با اشاره به اینكه مرحله دوم رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از سدهای حوضه آبریز، در بهمن ماه امسال اجرا می گردد، اظهار نمود: رهاسازی زمستانه از همه سدهای حوضه آبریز انجام می گردد. جزئیات مربوط به آن همچون میزان آب رهاسازی شده ابتدای دی مشخص می گردد. از میزان آب های موجود در حوضه آبریز، مصارف آب آشامیدنی و كشاوزی جدا می گردد و مازاد بعنوان حق آبه زیست محیطی به دریاچه ارومیه می ریزد.
سرخوش همینطور با اشاره به مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص ورود كلیه رواناب های حوضه آبریز به دریاچه ارومیه خاطرنشان كرد: طبق مصوبه ستاد از اول آذر سال جاری تا اردیبهشت سال آینده باید همه رواناب ها در حوضه دریاچه بعنوان حق آبه دریاچه ارومیه تلقی شده و به دریاچه بریزد.
وی تصریح كرد: از آغاز ماه جاری با استفاده از اكیپ های گشت و بازرسی، شرایط ورود رواناب ها به دریاچه ارومیه را كنترل می نماییم تا این رواناب ها در هیچ نقطه ای مصرف غیر مجاز نشود. بطور قطع این طرح، اثربخشی خوبی در بهبود وضع دریاچه خواهد داشت.
این مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه همینطور به لایروبی رودخانه ها و راه اندازی و بازسازی سردهنه رودخانه ها اشاره نمود و اظهار داشت: ترمیم و ساخت سردهنه رودخانه ها تا ۷۰ درصد انجام شده كه در كنار لایروبی رودخانه ها، نقش تاثیرگذاری در پیشگیری از هدررفت آب دارد.
وی با اشاره به اینكه در شرایط حاضر وسعت دریاچه ارومیه ۱۹۲۸ كیلومترمربع است، این رقم را با آخر سال آبی گذشته و مدت مشابه در سال قبل مقایسه كرد و اظهار داشت: در آخر شهریور سال ۹۷، وسعت دریاچه ارومیه ۱۶۴۶ كیلومتر مربع بود كه تابحال ۲۸۲ كیلومتر وسیع تر شده است.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در انتها تصریح كرد: حجم آب دریاچه ارومیه در آخر سال آبی گذشته (شهریور ۹۷)، ۹۶۰ میلیون متر مكعب به ثبت رسید كه خوشبختانه هم اكنون به یك میلیارد و ۳۶۰ میلیون مترمكعب رسیده است و نشانگر افزایش ۳۴۰ میلیون متر مكعبی حجم آب دریاچه است.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، مسعود تجریشی - مدیردفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه - در كارگاه آموزشی آب و محیط زیست كه در مهرماه امسال برگزار شد، اظهار داشته بود: ستاد احیای دریاچه ارومیه مبحث توسعه كشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را به شورای عالی امنیت ملی برده است.



1397/10/01
23:25:57
5.0 / 5
2234
تگهای خبر: آب , آموزش , كشاورزی , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است