ادعای افزایش بارش با بارورسازی ابرها چه قدر درست است؟

ادعای افزایش بارش با بارورسازی ابرها چه قدر درست است؟

به گزارش حیوان خانگی بگیر درحالی كه مركز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها اعلام نموده كه تاثیر انجام یك دفعه عملیات باروری در میزان افزایش بارش ها 10 تا 15 درصد است، رئیس مركز ملی خشكسالی می گوید: لازم است نتایج بارورسازی ابرها در كشور به صورت علمی و منطقی منتشر و مشخص شود كه چه طور می توان تعیین كرد باران در حال بارش، نتیجه باروری ابرهاست یا فعل و انفعالات جوی؟



احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینكه در زمینه بارورسازی ابرها كشورهای مختلفی همچون هند، تركیه، رژیم صهیونیستی، چین و امارات تجربه هایی دارند كه در بعضی موارد موفقیت آمیز بوده است، اظهار نمود: با این وجود هنوز در جهان، جامعه هواشناسی نظرات مختلفی نسبت به بارورسازی ابرها دارند. بطور كلی این عملیات هم اكنون پایه های علمی و محكمی ندارد و از اساس اینكه بخواهیم ثابت نماییم بارش، حاصل از بارور كردن ابر است یا پروسه طبیعی جو، كار پیچیده ای است.

رئیس مركز ملی خشكسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی كشور با اشاره به اینكه روش های استفاده شده جهت بررسی نتیجه بارورسازی ابرها تابحال نتوانسته است مثبت یا منفی بودن نتیجه این عملیات را بطور دقیق نشان دهد، اظهار داشت: كشور ما نیز كشور درحال توسعه ای است كه بسیاری از ابزار و امكانات كشورهای پیشرفته را ندارد. بنا بر این موضوع بارورسازی ابرها و بررسی نتیجه آن در كشور ما سخت تر است.

وظیفه اضافه كرد: بطور كلی عملیات باروری ابرها در دنیا محل مناقشه متخصصان است. بدین جهت می توان این عملیات را به صورت آزمایشی در محیط های كوچك انجام داد و نتیجه آنرا بررسی كرد اما این ادعا كه عملیات بارورسازی ابرها سبب افزایش بارش در كل یك منطقه یا كشور می شود، صحیح نیست.

وی با تاكید بر اینكه همه انواع ابرها نمی توانند به عملیات بارورسازی پاسخ مثبت دهند، اظهار نمود: حتی كسانی كه ادعای موفقیت آمیز بودن عملیات باروری ابرها را دارند، اعلام نموده اند كه تنها در یك شرایط خاص جوی می توان امیدوار بود كه این عملیات نتیجه مثبت دهد. برای مثال دمای هوا، ارتفاع ابر و میزان رطوبت آن در اجرای عملیات باروری بسیار مهم می باشد. باید به این نكته توجه داشته باشیم كه اگر در شرایط خاصی عملیات بارورسازی انجام شد و نتیجه مثبت داد، به این معنا نیست كه تكرار مجدد این عملیات در نقطه دیگری همچنان نتیجه مثبت می دهد چونكه ابرها و شرایط محیطی متغیر هستند.

این متخصص هواشناسی در ادامه با اشاره به اینكه عملیات بارورسازی ابرها نیازمند پیش بینی دقیق ابر و خاصیت های آن است كه از نظر من این مسئله كمتر رعایت می شود، اظهار داشت: لازم است در كشور ما دستگاه هایی كه مبادرت به بارور كردن ابرها می كنند نتایج آنرا به صورت علمی، منطقی و با جزئیات منتشر كنند كه متاسفانه تابحال این اتفاق نیفتاده است. از طرف دیگر در اجرای عملیات بارورسازی ابرها باید اشتباهات خودرا بپذیرم و مجدد آنها را تكرار نكنیم. در سطح جهان ادعای مثبت بودن نتایج باروركردن ابرها كار ساده ای نیست.

وظیفه در ادامه اشاره كرد: كشور ما در منطقه ای قرار گرفته كه ابرهای با قابلیت باروری در آن كم و از طرف دیگر گرد و خاك خیز است. همین موضوع می تواند تاثیر بد بر عملیات بارورسازی ابرها بگذارد. جهت بررسی نتیجه بارورسازی ابرها در كشور به یك شبكه متراكم دیده بانی همراه با رادارهای هواشناسی نیاز داریم كه به صورت تخصصی بعد از بارورسازی ابرها گزارش های لازم را دریافت كند و عرضه كنند.

به گفته رئیس مركز ملی خشكسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی عملیات بارورسازی ابرها می تواند به صورت تحقیقاتی در محیط های آزمایشی صورت گیرد اما ادعاهایی در خصوص اینكه بارورسازی ابر منجر به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی بارش باران در منطقه ای مشخص شده است بدون ارائه مستندات لازم نمی تواند درست باشد.

وظیفه درانتها با اشاره به اینكه رفتار بشر سبب تغییراتی در سطح كره زمین همچون افزایش گازهای گلخانه ای و افزایش یك درجه ای دمای هوا شده است، اشاره كرد: هم اكنون دنیا به سمت و سوی سازگار كردن خود با تغییرات اقلیمی پیش می رود تا در نتیجه آن بتوان اثرات مخرب این تغییرات را كم كرد. این مساله كه ما در كشور بخواهیم با عناوینی مانند بارورسازی ابرها به مقابله با تغییرات برویم می تواند به مفاهیمی مانند صرفه جویی، استفاده بهینه از منابع و... لطمه وارد كند.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، روز گذشته فرید گلكار - رئیس مركز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها - از آغاز عملیات باروری ابرها تا دو هفته آینده آگاهی داد و اظهار داشت: برمبنای قرارداد امضا شده با نیروی هوافضای سپاه، یك فروند هواپیما با تجهیزات كامل آماده آغاز عملیات باروری ابرهاست. سحرتاج بخش - رئیس سازمان هواشناسی - نیز در واكنش به این خبر به ایسنا اظهار داشت: بارورسازی ابرها شاید در حد بارش برای یك مزرعه پاسخگو باشد اما به هیچ وجه در مقیاس شهر و كشور جوابگو نخواهد بود.





منبع:

1398/11/14
13:24:38
5.0 / 5
3043
تگهای خبر: اقلیم , بارش , پیشرفت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است