یافته محقق ایرانی دانشگاه آمریكا؛
داروی هیدروكسی كلروكین تاثیرات مخربی بر ضربان قلب دارد
حیوان خانگی بگیر: پژوهشگران دریافتند كه داروی مالاریا موسوم به هیدروكسی كلروكین (HCQ) كه بعنوان درمان احتمالی بیماری كووید19 استفاده می شود، دارای عوارض جانبی برای ضربان قلب است.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، محققان مؤسسه تکنولوژی جورجیا آمریکا دریافتند این دارو سبب بروز آریتمی قلب (نامنظمی ضربان قلب) در مدلهای حیوانی آزمایشگاهی شد. به قول محققان، این دارو سبب تغییر در زمان بندی امواج الکتریکی کنترل کننده ضربان قلب می شود.
محققان از راه نقشه برداری نوری توانستند اثبات نمایند که چگونه شکل موج تغییر می کند و این دارو می تواند گسترش موج را در قلب تغییر دهد.
دکتر «شهریار ایروانیان»، عضو سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «این یافته ها همراه با گزارشات بالینی از مرگ ناگهانی و آریتمی قلبی در بیماران کووید ۱۹ که داروی HCQ مصرف می کردند نشان داده است که این دارو باید بعنوان یک درمان مضر تلقی شود و استفاده از آن در مورد بیماران کووید ۱۹ محدود شود.»
محققان در مطالعه خود مشاهده نمودند داروی HCQ سبب تغییر زیاد طول موج قلب شده و با اندازه گیری پراکندگی جریان الکتریکی در بخش های از قلب، افزایش ولتاژ در بافت مشاهده شد. این تغییر در مقایسه نوع موج قلب در زمان مصرف داروی HCQ و عدم مصرف آن، بسیار چشم گیر و قابل توجه بود.
داروی HCQ جریان پتاسیم را مهار می کند، که سبب طولانی شدن طول امواج الکتریکی شده و تغییرات مکانی را در خواص آنها بوجود می آورد. درنهایت، این وضعیت می تواند منجر به ایجاد تپش های سریع و ناکارآمد قلب شود.
بیمارانی که داروی HCQ را برای بیماری های نظیر لوپوس و آرتروز مفصلی مصرف می کنند به ندرت از آریتمی قلبی رنج می برند چونکه دوز مصرفی آنها بسیار کمتر از دوز مصرفی پیشنهادی برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.
منبع: حیوان خانگی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب