بررسی وعده های زیست محیطی كاندیداها؛

شرط داشتن حق وتو برای سازمان محیط زیست

شرط داشتن حق وتو برای سازمان محیط زیست

یک کارشناس محیط زیست ضمن بررسی وعده های زیست محیطی کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست باید ازنظر امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی تقویت شود تا بتواند به سایر دستگاه ها امر و نهی کند و از حق وتو برخوردار باشد.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، درحالی عصر روز گذشته دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری با تمرکز بر موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برگزار شد که بعضی از نامزدها در حد چند کلمه به کلی گویی در حوزه محیط زیست پرداختند البته از زمان آغاز ثبت نام و تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری همواره فعالان محیط زیست، کارشناسان و تشکل های مردم نهاد نسبت به جای خالی محیط زیست در شعارها و برنامه های نامزدها اعتراض داشتند و حتی بعد از برگزاری مناظره اول، عیسی کلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - هم در نشستی خبری از بی توجهی کاندیداهای ریاست جمهوری به مشکلات زیست محیطی کشور انتقاد نمود.

با وجود این در مناظره روز گذشته یکی از کاندیداها به مبحث درنظر گرفتن حق وتو برای سازمان حفاظت محیط زیست درجهت مخالفت با بعضی از طرح های توسعه و پروژه های عمرانی اشاره نمود البته این اولین بار نیست که مساله حق وتو برای سازمان حفاظت محیط زیست مطرح می شود. احمدرضا لاهیجان زاده - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست - چندی قبل در نشستی عنوان کرده بود که روزنه هایی در قانون برای مقابله با تصمیمات سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد. ازاین رو این سازمان باید حق وتویی داشته باشد و اگر با طرح و پروژه ای مخالفت کرد هیچ دستگاهی حق ورود نداشته باشد.

علی محمد شاعری - نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی و کارشناس محیط زیست - هم در گفت و گویی با ایسنا ضمن اشاره به این که سازمان یا وزارت محیط زیست در خیلی از کشورها دارای حق وتو است، اظهار نمود: در این کشورها دولت ها می توانند جلوی اجرای طرح های توسعه یا عمرانی که سبب تخریب محیط زیست می شود و آثار جبران ناپذیری دارد را بگیرند.

وی در ادامه با تکیه بر این که طرح های توسعه باید با رعایت اصول زیست محیطی و عرضه ارزیابی های زیست محیطی به مرحله اجرا برسند، تصریح کرد: محیط زیست نباید قربانی توسعه شود. ازاین رو در خیلی از کشورها طرح های توسعه و عمرانی با موافقت نهایی مجموعه های محیط زیست اجرایی می شوند.

شاعری اضافه کرد: ازاین رو داشتن حق وتو برای محیط زیست امتیاز بسیار خوبی است چونکه در حال حاضر یکی از مهم ترین چالش های جامعه بشری، چالش های زیست محیطی است البته یکی از مهم ترین پایه های اصلی توسعه پایدار هم حفظ محیط زیست است که اگر به آن بی توجهی نماییم جامعه انسانی فرو خواهد ریخت و قادر به پیشرفت نخواهد بود.

این کارشناس محیط زیست در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا در شرایط کنونی سازمان حفاظت محیط زیست از قدرت و حمایت های لازم جهت استفاده از حق وتو برخوردار می باشد یا خیر، توضیح داد: متاسفانه در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست سازمانی مقتدر نیست که بتواند به سایر دستگاه ها امر و نهی کند. از سویی دیگر از نظر امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی ضعیف است.

وی با اشاره به اینکه علیرغم این مشکلات سازمان حفاظت محیط زیست مهم ترین مسئولیت کشور را عهده دار است، خاطرنشان کرد: اگر مقرر است که این سازمان حق وتو داشته باشد باید اختیارات و امکانات لازم در اختیار سازمان محیط زیست قرار گیرد و از سویی دیگر نظر این سازمان فصل الخطاب اجرای برنامه های توسعه باشد و حرف آخر را این دستگاه بزند.

شاعری افزود: متاسفانه فرهنگ محیط زیستی ما در کشور هم در میان مسؤلان و هم در میان مردم پایین است و ارزش چندانی برای محیط زیست قائل نیستیم. ازاین رو امروزه با بحران های خطرناکی در این عرصه ازجمله خشکسالی، کمبود آب، آلودگی هوا، فرونشست زمین، تغییر اقلیم، بیابان زایی و... دست و پنجه نرم می نماییم.

این نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی در انتها تصریح کرد: با درنظر گرفتن تمامی این مشکلات، یکی از اولویت های دولت سیزدهم باید نجات محیط زیست ایران باشد.




1400/03/19
23:34:09
5.0 / 5
499
تگهای خبر: آب , آلودگی هوا , اقلیم , پیشرفت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است