در نشست خبری مطرح شد؛

افزایش شیوع پارکینسون در ایران

افزایش شیوع پارکینسون در ایران

به گزارش حیوان خانگی بگیر مدیرعامل و اعضای هیات مدیره انجمن پارکینسون، بر لزوم شناسایی و ثبت اطلاعات بیماران پارکینسون در کشور تاکید کرده و خواهان توجه وزارت بهداشت و بیمه ها به این بیماران شدند.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، محمود فقیهی مدیرعامل انجمن پارکینسون، روز سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، در اولین جلسه خبری انجمن پارکینسون که در سالن کنفرانس بیمارستان نورافشار برگزار شد، اضافه کرد: با عنایت به روند پیری جمعیت ایران و افزایش افراد سالمند، میزان بروز و شیوع پارکینسون در کشور رو به افزایش است.
وی با بیان این که تا کنون مجموعه ای در کشور وجود نداشت که اطلاعات این بیماران را ثبت و ضبط کند، اظهار داشت: هدف از راه اندازی این انجمن، پشتیبانی از بیماران پارکینسون و پرداختن به نیازهای اجتماعی این افراد است.
فقیهی افزود: نخستین اقدام پس از تأسیس انجمن، شناسایی تعداد بیماران پارکینسون در کشور است که این کار را با ثبت نام از این افراد آغاز کرده ایم.
وی اضافه کرد: متأسفانه اطلاعات منسجم و دقیق از بیماران پارکینسون در کشور وجود ندارد و بر همین اساس، فراخوان ثبت اطلاعات بیماران را در نخستین گام شروع کرده ایم.
فقیهی به برنامه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای ریجستری بیماران پارکینسون در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به صنعتی شدن جوامع، پارکینسون صرفا بیماری دوران پیری نیست و میزان شیوع آن در افراد جوان هم دیده می شود.
وی افزود: با عنایت به این که جمعیت سالمند کشور رو به افزایش است، میزان بروز و شیوع پارکینسون اساسا افزایش خواهد یافت. از همین رو، نیازمند حمایت سیاستگذاران حوزه سلامت در پشتیبانی از این بیماران هستیم.
مدیرعامل انجمن پارکینسون تصریح کرد: بیماران پارکینسون نیازمند خدمات درمانی و توانبخشی هستند و می بایست برای آن، برنامه ریزی لازم صورت بگیرد.
در ادامه امیرحسن حبیبی عضو هیأت مدیره انجمن پارکینسون به داروهای مورد نیاز بیماران پارکینسون اشاره نمود و اظهار داشت: متأسفانه داروهای این بیماران از حمایت بیمه ای کافی برخوردار نیست و لازم است که اصلاحاتی در روند پوشش بیمه ای داروهای پارکینسون صورت بگیرد.
فلوشیپ اختلالات حرکتی و پارکینسون، با عنوان این مطلب که بعضی از بیماران با داروهای ایرانی و برخی هم با داروهای خارجی سازگاری دارند، افزود: در دسترس بودن داروهای این بیماران از اهمیت زیادی در کنترل بیماری برخوردار می باشد.
حبیبی تصریح کرد: البته این بیماران فقط به درمان های دارویی و جراحی نیاز ندارند، بلکه مبحث توانبخشی آنها هم از اهمیت زیادی در کنترل بیماری برخوردار می باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: پارکینسون درمان ندارد و باید آنرا کنترل کرد.
در ادامه این نشست خبری، مهری سالاری متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که تا کنون ۲۵۰ هزار بیمار پارکینسون در کشور شناسایی شده اند، اظهار داشت: متأسفانه هنوز اطلاعات کامل و دقیقی از بیماران پارکینسون در کشور نداریم، چونکه هزینه مطالعات خیلی بالا است و تا کنون نتوانسته ایم مطالعات کاملی از بیماری پارکینسون در کشور داشته باشیم.
وی بر انجام کارهای تحقیقاتی به منظور شناسایی بیماران پارکینسون در کشور تصریح کرد و اضافه کرد: متأسفانه بعضی از این بیماران نگران هستند که اطلاعات آنها مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و از همین رو، برای شناسایی دقیق این بیماران با مشکل مواجه هستیم.
عضو هیأت مدیره انجمن پارکینسون، با بیان این که هنوز علت دقیق ابتلاء به پارکینسون شناسایی نشده است، افزود: عوامل مختلفی را در بروز این بیماری مطرح می کنند که ژنتیک هم دخیل است. به صورتی که ۱۰ درصد علل بروز پارکینسون را ناشی از عوامل ژنتیکی عنوان می کنند.
سالاری به سبک زندگی اشاره نمود و اظهار داشت: در کنار درمان های دارویی و جراحی پارکینسون، باید به سبک زندگی و روش های جلوگیری از بیماری هم توجه داشت. زیرا، فعالیت بدنی نقش مهمی در جلوگیری از پارکینسون دارد.
در ادامه، سید محمدمحسن میرمحمدی نایب رییس انجمن پارکینسون، به ثبت نام مجانی بیماران در انجمن اشاره نمود و اضافه کرد: تمرکز ما بر دستیابی به آمار و اطلاعات بیماران است و در آینده برنامه های حمایتی از بیماران را در دستور کار خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های آتی انجمن پارکینسون، تعامل با انجمن های پارکیسون در سرتاسر جهان است تا بتوانیم اطلاعات خویش را به روز نگه داریم.


منبع:

1401/01/24
13:22:48
5.0 / 5
536
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , حمایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

حیوان خانگی بگیر، فرصتی برای عشق و محبت

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است