برگزاری جشنواره غذای ایران جوان با طب ایرانی در وزارت بهداشت
به گزارش حیوان خانگی بگیر، دفتر طب ایرانی و مکمل با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه، جشنواره غذاهای سالم با عنوان ایران جوان با غذای ایرانی را ویژه کارکنان ستادی برگزار کرد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از وبدا، مهشید چایچی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل اظهار داشت: این رویداد با هدف ترویج غذاهای بومی و سنتی مؤثر در تقویت باروری، دوران حاملگی و شیردهی از منظر طب ایرانی برگزار گردید. وی ادامه داد: این جشنواره با هدف احیای دانش بومی و معرفی غذاهای فراموش شده ایرانی طراحی شده تا همکاران وزارت بهداشت و عموم مردم با خواص این غذاها در حوزه سلامت باروری و شیردهی آشنا گردند. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل افزود: در این رویداد، اساتید دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از آموزه های طب ایرانی، یک سفره غذایی کامل شامل غذاهای اصلی، دسرها و نوشیدنی های سالم را طراحی کردند که همگی در تقویت باروری و پشتیبانی از مادران در دوران حاملگی و شیردهی مؤثر هستند. چایچی خاطرنشان کرد: طب ایرانی گنجینه ای از دانش بومی است که می تواند به ارتقاء سلامت خانواده ها و تحقق سیاستهای جوانی جمعیت کمک نماید. این جشنواره قدمی در راستای تلفیق دانش نوین با میراث کهن ایرانی است. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل در انتها پیشنهاد داد: در دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور برنامه های مشابهی برگزار گردد و نتایج آن در یک کتاب مصور جمع بندی و جهت استفاده در سنین باروری منتشر شود.
رقابت نزدیک شرکت کنندگان در جشنواره غذا
مژگان تن ساز، داور جشنواره غذا با اشاره به اینکه اغلب غذاها از مواد غذایی بسیار مناسب برای تقویت باروری تشکیل شده بودند؛ اضافه کرد: این مورد امتیازدهی را بسیار دشوار کرده بود و نتایج نشان داد که امتیاز غذاهای منتخب با سایر آثار فاصله چندانی نداشت. مژگان تن ساز، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی و داور این جشنواره، عنوان کرد: در طب ایرانی، غذا تنها تأمین کننده انرژی نیست، بلکه بعنوان دوای بدن هم عمل می کند. این جشنواره فرصتی است با احیای دستورات غذایی کهن، نقش تغذیه سالم را در افزایش باروری و سلامت خانواده ها پررنگ تر نماییم. رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه کتب طب ایرانی سرشار از سفارش های غذایی است که می تواند قدرت باروری را تقویت کند؛ اضافه کرد: در این جشنواره، غذاهای بومی و سنتی از مناطق مختلف ایران عرضه شده اند تا هم فرهنگ غذایی اصیل ایرانی زنده شود و هم به شکل راهکاری عملی برای درمان و جلوگیری از بیماری ها به آن نگاه شود. تن ساز در ادامه ضمن اشاره به چالش های داوری این جشنواره اضافه کرد: با عنایت به استقبال زیاد مخاطبین و تنوع شرکت کنندگان در قسمت های مختلف؛ شامل غذا، پیش غذا و نوشیدنی، کار داوری خیلی سخت بود و پیشنهاد می شود در سالهای آینده برای هر بخش داوران جداگانه ای درنظر گرفته شود. ایشان در ادامه ضمن اشاره به کیفیت بالای غذاها تاکید کرد: اغلب غذاها از مواد غذایی بسیار مناسب برای تقویت باروری تشکیل شده بودند و علاوه بر خواص درمانی، از طعم عالی و طراحی بسیار خوبی هم برخوردار بودند. این مورد امتیازدهی را بسیار دشوار کرده بود. ما برای هر بخش سه امتیاز درنظر گرفتیم و نتایج نشان داد که امتیاز غذاهای منتخب با سایر آثار فاصله چندانی نداشت. داور جشنواره «ایران جوان با غذای ایرانی» در انتها تصریح کرد: این نزدیکی امتیازها نشان دهنده کیفیت بالای تمامی غذاهای عرضه شده در جشنواره است و ما را برای برگزاری هرچه بهتر دوره های آینده مصمم تر می کند. شایان ذکر است، این رویداد توسط دفتر طب ایرانی و مکمل و با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و مشارکت اساتید دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شد تا نشان دهد چطور می توان با اصلاح الگوی غذایی، گام بزرگی در جهت سیاستهای جوانی جمعیت برداشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب