در نشست رئیس سازمان محیط زیست مطرح شد

آخرین وضعیت پرونده فعالان محیط زیستی بازداشتی، احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم

آخرین وضعیت پرونده فعالان محیط زیستی بازداشتی، احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم

حیوان خانگی بگیر: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینكه امیدواریم تا آخر تابستان پرونده فعالان محیط زیستی بازداشت شده تعیین تكلیف شود، اظهار داشت: قوه قضاییه اعلام می كند كه این مورد به ما ربطی ندارد اما ما بعنوان شهروند حق دادخواهی در این زمینه داریم ضمن اینكه بلاتكلیفی این پرونده سمن های محیط زیستی كشور را تحت تاثیر قرار داده است.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، عیسی كلانتری در نشست خبری كه امروز به مناسبت روز خبرنگار در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، در پاسخ به پرسشی در مورد سرنوشت فعالان محیط زیستی بازداشت شده اظهار نمود: كمیته چهار نفره دولت متشكل از وزیر كشور، وزیر اطلاعات، وزیر دادگستری و معاون حقوقی رئیس جمهور برای پیگیری این مورد تشكیل شده است و این مورد را دنبال می كند.

وی افزود: وزیر اطلاعات در مجلس و دولت اعلام نمود كه دلیلی برای جاسوس دانستن فعالان محیط زیستی بازداشت شده وجود ندارد اما قوه قضاییه می گوید من این مورد را تشخیص می دهم كه مقصر كیست و به شما ربطی ندارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار نمود: خانواده های فعالان محیط زیستی بازداشت شده درخواست كرده اند كه دادگاه فرزندانشان به صورت علنی برگزار گردد. شواهد از آن حكایت می كند كه وضعیت بازداشتی ها نسبت به چند ماه پیش تغییر كرده و بهتر است.

كلانتری تصریح كرد: سازمان حفاظت محیط زیست به صورت مستقل اجازه پیگیری پرونده فعالان محیط زیست بازداشت شده را ندارد و دولت در قالب كمیته چهار نفره آن را دنبال می كند.

معاون رئیس جمهور تصریح كرد: هر چه زودتر باید وضعیت فعالان محیط زیستی بازداشت شده روشن شود چون هم بازداشت شدگان و هم كل سمن های محیط زیستی كشور بلاتكلیف مانده اند و نمی دانند آیا فعالیت در حوزه محیط زیست جرم است یا خیر؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه ضمن تبریك روز خبرنگار اظهار نمود: امیدواریم با تلاش و شفافیت خبرنگاران جامعه در مورد مسائل مختلف كشور قضاوت درستی انجام دهند.

كلانتری همینطور ضمن تسلیت به خانواده محیط بان شهید علی خواجویی كه روز گذشته در استان كرمان به شهادت رسید، اظهار داشت: روز گذشته حدود ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه این محیط بان به صورت ناجوانمردانه ای هدف شلیك گلوله شكارچیان غیرمجاز در قله های كوه قرار گرفت و پیكر این شهید را ساعت ۲۴ از كوه پایین آوردند.
نمایندگان مجلس لایحه پشتیبانی از محیط بانان را تصویب كنند
معاون رئیس جمهور در زمینه لزوم حمایت قضایی از محیط بانان اظهار داشت: از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست می كنم كه لایحه پشتیبانی از محیط بانان را كه بیش از یك سال است كه در كمیسیون های مجلس در حال رفت و آمد است به تصویب برسانند. این لایحه می تواند از محیط بانان كه جان بر كف هستند در انجام وظیفه حمایت كند.
برخی دستگاه ها بهانه گیری می كنند
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه نشست با اشاره به اینكه از یك سال پیش شاهد آن هستیم كه مشكلات عمده ای در كشور در بخش توسعه وجود دارد، اظهار نمود: متاسفانه در بعضی موارد كه دستگاه های اجرایی نمی توانند به وظایف خود عمل كنند بهانه محیط زیست را می آورند. از ابتدای فعالیت در سازمان حفاظت محیط زیست، بر مبنای دستور رئیس جمهور موظف شدیم كه طی فرصت شش ماهه كلیه طرح های توسعه ای كه به دست محیط زیست رسیده بود را ارزیابی و بررسی نماییم تا طرح ها و پروژه ها تعیین تكلیف شود.
بررسی بیش از ۲۶۳ طرح طی شش ماه
كلانتری با اشاره به اینكه با تلاش شبانه روزی سازمان حفاظت محیط زیست بخصوص معاونت محیط زیست انسانی در بازه شش ماهه بیش از ۲۶۳ طرح مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: از این تعداد ۹ مورد مردود اعلام شدند و ۸۰ طرح به دستگاه ها ابلاغ گردید. در این طرح ها ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و ۶۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی وجود دارد همینطور با اجرای این طرح ها ۱۷۰ هزار نفر مشغول به كار می شوند. به همین علت از دستگاه ها درخواست كردیم كه با هدف كمك به اشتغال و تولید ملی طرح هایی را كه مجوز ارزیابی زیست محیطی دریافت كرده اند را شروع كنند.
احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به محدودیت های اقتصادی ناشی از تحریم خاطرنشان كرد: وزارت صنعت هم به بن بست تحریم خورده است و برای ورود تكنولوژی دچار مشكل شده است. آئین نامه اجرایی قانون هوای پاك كه برای بررسی در دولت ارسال كردیم حدود دو ماه پیش در دولت عنوان شد و وزیر صنعت اعلام نمود كه با عنایت به شرایط تحریم نمی توانیم به تعهدات خود عمل نماییم.

وی افزود: وزارت صنعت اعلام می كند كه با تحریم ها روبرو شده ایم و نمی توانیم آئین نامه های قانون هوای پاك را اجرا نماییم. این مورد در كمیسیون دولت در حال بررسی است و با عنایت به تحریم ها باید در بعضی موارد تجدید نظر شود.

كلانتری در ادامه با اشاره به اینكه شهروندان ایران روز به روز به اهمیت محیط زیست پی می برند، اظهار داشت: باید هم از مردم و هم از سمن ها تشكر كنم كه در شهرهای مختلف در حوزه محیط زیست فعالیت می نمایند. با عنایت به خشكسالی های اخیر در كشور، حیات وحش در زیستگاه ها با كمبود آب مواجه اند و در بعضی موارد وارد روستاها می شوند و خوشبختانه مردم به جای شكار آنها را حمایت می كنند كه همین نشانه افزایش آگاهی جامعه نسبت به حفظ محیط زیست است.
نارسایی های زیادی در حوزه محیط زیست داریم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه نارسایی های زیادی در حوزه محیط زیست داریم اینطور نیست كه محیط زیست كشور در شرایط ایده آل باشد و تا داشتن محیط زیست امن خیلی فاصله داریم. اظهار داشت: در این میان تهدیدهای خارجی هم ما را با مشكلاتی روبرو كرده است.

كلانتری با اشاره به سفر اخیر خود به استان خوزستان و بازدید از تالاب هورالعظیم اظهار داشت: آتش سوزی های هورالعظیم در ۱۰ تا ۱۵ كیلومتری از خاك ایران اتفاق افتاده و آن سوی هورالعظیم كه در خاك عراق قرار دارد هیچ مشكلی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینكه یك سوم هورالعظیم در خاك ایران و دو سوم آن در خاك عراق است، اظهار داشت: در هورالعظیم مربوط به عراق اثری از آتش سوزی وجود ندارد برای همین مرزبانی كشور این گمانه را مطرح می كند كه امكان دارد آتش سوزی ها به صورت عمدی اتفاق افتاده باشد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینكه روز گذشته با وزیر محیط زیست عراق در مورد آتش سوزی هورالعظیم صحبت تلفنی داشتم، اظهار داشت: او هنوز در جریان قضایای مربوط به آتش سوزی نبود و درخواست كردم كه در این زمینه با همكاری داشته باشد همینطور قرار شده سفری هم به تهران بكند.

كلانتری افزود: در مساحت ۷۵ كیلومتری هورالعظیم عجیب است كه آتش سوزی در ۱۰ كیلومتری حاشیه مرزی ایران اتفاق بیفتد ازاین رو ما در حوزه محیط زیست علاوه بر مشكلات داخلی مشكلات خارجی مشابه این را هم داریم كه حتما وزارتخارجه در این مورد ورود كند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گرد و غبارهای خارجی خاطرنشان كرد: غرب و شرق كشور ما همچنان دچار گرد و غبار با منشأ خارجی است. در شرایط حاضر مردم سیستان و بلوچستان با گرد و غبار دست و پنجه نرم می كنند و متاسفانه تنها كاری كه می توانیم بكنیم احساس همدردی است چون آبی در رودخانه نیست و آبی هم وارد كشور نمی گردد. هر سال در این مقطع یك میلیارد متر مكعب آب وارد كشور می شد اما تا كنون تنها ۱۰ میلیون متر مكعب آب وارد كشور شده است.

كلانتری با اشاره به اینكه باید در سیاست های مان در حوزه سیستان و بلوچستان تجدید نظر نماییم اظهار داشت: باید بدانیم كه در این منطقه حفظ كشاورزی اولویت است یا حفظ محیط زیست و مهار گرد و غبار به صورت قطع باید اشتغال جایگزین در این مناطق مد نظر قرار گیرد.
مجلس در زمینه مدیریت پسماند دست ما را بست
معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به وضعیت بد مدیریت پسماند در كشور بخصوص در استان های شمالی ضمن انتقاد از مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مدیریت پسماند اولویت دولت آقای روحانی بود اما مجلس در این زمینه دست ما را بست چون قرار بود ۱.۳ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به مدیریت پسماند كشور با اولویت استان های شمالی با استفاده از وزارت كشور سرمایه گذاری شود.

وی با تاكید بر اینكه در مدیریت پسماند با مشكلات متعددی مواجه هستیم، اظهاركرد: آلودگی های زیستی ناشی از پسماند یكی از خطرات جدی برای استان های شمالی است و آب رودخانه ها را هم تهدید می كند. جای مناسبی برای دفن پسماند در استان های شمالی وجود ندارد. با این وجود قرار شد در بودجه پیشنهادی سال آینده به این مورد توجه گردد و مشكل برطرف شود.
تمركز شدید در سازمان حفاظت محیط زیست در دستگاه های نظامی هم نبود
كلانتری با اشاره به اینكه درون سازمان حفاظت محیط زیست مشكلات متعددی داریم، اظهار داشت: متاسفانه این سازمان به شدت متمركز عمل می كرد و ابتدایی ترین تصمیمات هم نیاز به تایید ستاد مركزی در تهران داشت و به صورت كلی تمركز عجیب و غریبی در تصمیم گیری ها بوجود آمده بود؛ تمركزی كه حتی مشابه آن در دستگاه های نظامی هم دیده نمی شد.

وی تصریح كرد: این معضل را با استفاده از تفویض اختیارات به مدیران كل محیط زیست استان ها حل كردیم و بیش از ۹۵ درصد اختیارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مدیران استانی محول شد ازاین رو در شرایط حاضر مدیران استانی برای تصمیم گیری ها نیازی به رجوع به ستاد مركزی ندارند مگر در پروژه های حساس ملی.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: هم اكنون ادارات محیط زیست استان ها اختیارات كاملی برای تصمیم گیری دارند و نیازی به رجوع به تهران نیست. هر چند كه این مورد سبب ناراحتی برخی مدیران شده باشد.

كلانتری در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد ساز و كار پایش و نظارت بر عملكرد مدیران استانی محیط زیست و صدمه های احتمالی ناشی از تفویض اختیارات اظهار داشت: استان ها بیشتر از ستاد مركزی تحت نظارت قرار دارند چون بازرسی كل كشور، دادستانی و سایر بخش ها بر محیط زیست استان ها نظارت می كند و احتمال تخلف در استان ها پایین تر از تهران است. ضمن اینكه با كم شدن حجم كاری مدیران ستاد مركزی، این مدیران می توانند به استان ها سر بزنند.
تفویض اختیارات مدیران كل محیط زیست را پاسخگو می كند
وی افزود: تفویض اختیارات به مدیران كل استانی نوعی لزوم پاسخگویی در آنان بوجود می آورد چون تا قبل از این مدیران استانی نسبت به موضوعات مختلف پاسخگو نبودند اما الان به علت اختیاراتی كه دارند مجبور به پاسخگویی هستند.

وی اضافه كرد: برخی مدیران به طرح تفویض اختیارات به مدیران كل استانی معترض شدند چون اختیارات آنها كمتر شده است. این مورد خیلی اهمیتی ندارد چون سیاست عدم تمركز، سیاست اصلی دولت می باشد و در سازمان حفاظت محیط زیست هم باید اجرایی شود.
شبكه پیچیده بوجود آمده در محیط زیست استان تهران باید بشكند
كلانتری در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا در مورد دلیل تخلیه یكی از پاسگاه های محیط بانی منطقه شمیرانات و واگذاری آن به رئیس اداره این منطقه اظهار داشت: استان تهران در این زمینه وضعیت پیچیده ای دارد. متاسفانه برخی افراد از دماوند جایگاه گرفتند و بر محیط زیست تهران حاكمیت پیدا كردند. مدیركل استان تهران را حمایت می كنم تا این مورد را سر و سامانی دهد.

وی افزود: شبكه پیچیده بوجود آمده در تهران باید بشكند. جالب است كه این شبكه توانسته با خارج از سازمان حفاظت محیط زیست هم ارتباط برقرار و منویات برخی سازمان های دیگر را هم پیاده كنند. حتما این مورد را پیگیری می كنم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینكه تالاب های كشور حال و روز خوشی ندارند، اظهار داشت: خیلی از تالاب ها یا از بین رفته اند یا در آستانه نابودی هستند و بیشتر تالاب ها در انتهای حوضه آبریز قرار دارند و همین مبحث تاثیر زیادی بر خشكی تالاب ها گذاشته است همینطور خشكسالی ها، خشكی رودخانه ها، برداشت بیش از اندازه آب توسط بخش كشاورزی، بی توجهی به حق آبه تالاب ها، این اكوسیستم ها را در وضعیت نامساعدی قرار داده است.

كلانتری با اشاره به اینكه برای احیای تالاب ها نیاز به صرفه جویی در مصرف آب داریم، اظهاركرد: وزارت نیرو باید سهم زیست محیطی را در كنار آب شرب قرار دهد و تامین حق آبه های محیط زیستی را جلوتر از آب مورد نیاز برای صنعت و كشاورزی ببیند. خسارات ناشی از خشكی تالاب ها را هم مردم و هم دولتمردان پرداخت می كنند به صورتی كه هم اكنون برای احیای تالاب منصوری در جنوب شرق اهواز باید صدها میلیارد تومان خرج شود.




1397/05/17
14:24:59
5.0 / 5
2779
تگهای خبر: آب , حمایت , كشاورزی , محیط بان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است