قتل عام پرندگان مهاجر در فریدونكنار

قتل عام پرندگان مهاجر در فریدونكنار

به گزارش حیوان خانگی بگیر هنوز جوهر امضای صورتجلسه تعطیلی بازار پرنده فروشی فریدونكنار خشك نشده است كه با ورود مهاجران زمستان گذران به این استان، خرید و فروش لاشه و زنده این پرندگان به رغم ممنوعیت شكار در حال رونق گرفتن است.


بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نشان داده است بازار خرید گوشت پرندگان مهاجر در فریدونكنار اگر نه مانند سال های قبل، ولی فعال گشته است و فروشندگان و خریداران بدون هرگونه محدودیتی به فعالیت مشغولند.
در حال حاضر قیمت هر لاشه مرغابی آماده طبخ در این بازار بین 600 تا 700 هزار ریال و آبچلیك 150 تا 20 هزار ریال به فروش می رسد.
این در حالی است كه بر مبنای اعلام محیط زیست و دامپزشكی، شكار و خرید و فروش لاشه و زنده پرندگان مهاجر زمستان گذران به خاطر نگرانی از شیوع احتمالی بیماری های تنفسی همچون آنفلوانزا ممنوع می باشد.
بازار پرنده فروشی فریدونكنار اواسط اسفند ماه سال قبل بعد از یك دوره كش و قوس 6 ماهه و هماهنگی بوجود آمده میان دستگاههای مختلف با وساطت شورای تامین استان تعطیل شده و قرار بود در دوره جدید هم این بازار با انتقال به مكان جدید ساماندهی گردد و تنها افراد دارای مجوز حق فعالیت در آنرا داشته باشند.
بازار پرندگان فریدونكنار مهم ترین كانون عرضه لاشه پرندگان مهاجر و زمستان گذران و به شكلی بارانداز شكارچیان مجاز و غیرمجاز شمال كشور محسوب می شد و مسئولان ذیربط هنگام تعطیلی این بازار در سال قبل وعده داده بودند كه بدون ساماندهی اجازه فعالیت به آن نخواهند داد.
بر اساس برآوردهای غیررسمی سال های گذشته روزانه صدها لاشه پرندگان مهاجر صید و شكار شده در این بازار عرضه می شد.
** شكار غیرمجاز
مدیركل محیط زیست مازندران با تایید فروش غیرقانونی لاشه پرندگان زمستان گذران در بازار پرندگان فریدونكنار به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تابحال هیچ مجوزی از جانب محیط زیست برای شكار پرندگان زمستان گذران صادر نشده است.
حسینعلی ابراهیمی كارنامی دلیل این كار را احتمال شیوع آنفلوانزا حاد پرندگان اعلام نمود و اضافه كرد: محیط زیست برای صدور مجوز در انتظار اعلام نظر سازمان دامپزشكی در خصوص از بین رفتن احتمال شیوع آنفلوانزاست.
وی اظهار داشت: هر لاشه ای كه در بازار پرندگان فریدونكنار و یا شهرهای یگر به فروش می رسد، غیر قانونی و قاچاق است و به نظر می آید باید دستگاههای مسئول مبارزه با قاچاق با فروشندگان و خریداران برخورد كنند.
مدیركل محیط زیست مازندران اظهار داشت: با استناد به آیین نامه ابلاغی شورای عالی محیط زیست كشور، خرید و فروش لاشه پرندگان فاقد مجوز در زمره كالای قاچاق به حساب می آید و قانون در رابطه با قاچاق در برخورد با متخلفان باید اجرا شود.
ابراهیمی تصریح كرد: با رفع ممنوعیت شكار، فروش لاشه پرندگانی باید در بازار فریدونكنار به فروش برسد كه از جانب شكارچیان دارای پروانه شكار آورده شود و یگان حفاظت هم بر این كار نظارت داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: برپایه مصوبه شورای تامین شهرستان فریدونكنار خرید و فروش لاشه پرندگان فاقد مجوز غیر قانونی می باشد و در صورت مشاهده پروانه فروشنده لغو می گردد.
مدیركل محیط زیست مازندران با اشاره به برخورد شدید یگان حفاظت با شكارچیان متخلف اظهار داشت: هم اكنون محیط زیست در برخورد با شكارچیان متخلف دست تنهاست و این در شرایطی است كه برپایه تفاهمنامه امضا شده در سال قبل باید دستگاههای نظارتی و فرمانداری بعنوان رئیس شورای تامین شهرستان به كمك محیط زیست بیایند.
وی اضافه كرد: بر مبنای همان تفاهمنامه، شكار تنها به روش دامگاه ( دوماچال ) مورد پذیرش است و برای آن پروانه صادر می گردد و سایر روش ها غیرقانونی می باشد چون به قتل عام پرندگان می انجامد.
ابراهیمی اظهار داشت: بر مبنای مصوبه شورای تامین، كسانی كه مجوز شكار به روش دامگاه را دارند، برای سال 97 می توانند یك كرس و گذر را هم داشته باشند به شرط این كه تورهای هوایی نداشته باشند.
وی اضافه كرد: امسال با وجود صادر نشدن مجوز، شكارچیان با پشت پا زدن به توافق سال قبل، دام هوایی و سایر روش های دیگر را برای شكار به كار گرفته اند كه البته یگان حفاظت با وجود محدودیت نیرو بشدت با متخلفان برخورد می كنند و انتظار دارد تا سایر دستگاههای نظارتی هم وارد گود شوند.
** ساماندهی بازار فروش پرندگان
فرماندار فریدونكنار هم به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بازار فروش پرندگان این شهر ساماندهی و به جای مركز به حاشیه شهر انتقال یافت و تا حد زیادی مشكلات سنوات گذشته برطرف شده است.
محمدمهدی نصیری كناری اضافه كرد: روش شكار مطابق با تفاهمنامه ای كه سال قبل با محیط زیست انجام شد، عملیاتی می گردد.
وی با بیان این كه فرمانداری همانند سال قبل برای ساماندهی بازار و برخورد با متخلفان پای كار است، اظهار داشت: ولی باید به علت شرایط منطقه كارها با حساسیت بیشتری پیگیری شود.
رئیس شورای تامین شهرستان فریدونكنار در مورد فروش لاشه پرندگان در بازار این شهر با وجود ممنوعیت شكار، اضافه كرد: باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا بتوان نظر قطعی داد.
** پا پس كشیدن ستاد مبارزه با قاچاق كالا
دبیر كمیسیون قاچاق كالا و ارز مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت تكه مصوبه شورای عالی محیط زیست در خصوص برخورد با قاچاق پرندگان تنها شامل تاكسیدرمی می گردد.
حسن اسحاقی اضافه كرد: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز برپایه دستورالعمل ابلاغی سازمان تنها در این بخش می تواند وارد عمل شود و برای برخورد با فروشندگان لاشه پرندگان ولو فاقد مجوز برنامه ای ندارد.
وی توضیح داد: فروش غیرمجاز لاشه پرندگان از نگاه محیط زیست قاچاق كالا به حساب می آید و این در حالیست كه چنین برداشتی را ستاد ندارد.
تكلیف ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با خرید و فروش پرندگان در ماده 25 قانون مرتبط به این مورد آورده شده كه به نظر می آید شامل خرید و فروش لاشه یا زنده پرندگان شكار شده در بازارهای محلی نیست.
مطابق ماده 25 قانون مبارزه با كالای قاچاق و ارز، هر كس بدون دریافت مجوز قانونی از سازمان حفاظت محیط زیست و عدم رعایت سایر ترتیبات پیش بینی شده در قوانین و مقررات به صدور حیوانات وحشی عادی، در معرض نابودی و كمیاب، انواع موجودات آبزی، پرندگان شكاری و غیرشكاری اعم از بومی یا مهاجر وحشی به صورت زنده یا غیر زنده و هم اجزای این حیوانات مبادرت كند، یا در حین صدور و خارج نمودن دستگیر شود، هر چند عمل او منجر به خروج موارد مذكور از كشور نشود، به مجازات قاچاق كالای ممنوع محكوم می گردد. تعیین مصادیق این حیوانات بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
برای خبرنگار ایرنا معلوم نیست كه آیا در تفاهمنامه امضا شده در سال قبل فراتر از این ماده قانونی تكلیفی بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گذاشته شده است یا خیر؟
به هر حال كابوس قتل عام پرندگان مهاجر با فعالیت روزمره بازار پرنده فروشی فریدونكنار در حالیكه برابر اعلام دامپزشكی و محیط زیست هرگونه شكار به خاطر احتمال شیوع بیماری ممنوع می باشد، در حال بازگشت است.
به اعتقاد كارشناسان، چنانچه متولیان امر در ابتدای از هم اكنون برای این وضعیت چاره اندیشی نكنند، احتمال تكرار تجربه های سال های گذشته و كشتار جمعی پرندگان مهاجر وجود دارد.
همه ساله در آستانه فصل سرما 150 گونه پرنده مهاجر با جمعیتی افزون بر یك میلیون و 500 هزار بال برای زمستان گذرانی به تالاب بین المللی میانكاله، فریدونكنار( سرخرود) و 800 قطعه آببندان و شالیزارهای غرقابی شده مازندران مهاجرت می كنند.
گزارش رسمی محیط زیست نشان داده است دستكم یك پنجم از این پرندگان همه ساله به دست شكارچیان غیرمجاز به روش های مختلف كشتار می شوند.
طبق آمار رسمی بیشترین كشتار پرندگان زمستان گذران در تالاب سرخرود با شیوه غیرقانونی دام هوایی انجام می گردد كه تهدیدی برای گونه های درحال انقراض است.
/1654/6982

 

1397/08/06
13:44:51
5.0 / 5
2410
تگهای خبر: آب , انقراض , دامپزشك , پرندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است