ارزیابی باروری ۱۵۰ هزار زن ۱۵ تا ۴۹ ساله؛
تشریح جزئیات طرح بررسی شیوع ناباروری در كشور
به گزارش حیوان خانگی بگیر مدیر سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از آغاز اجرای طرح بررسی شیوع ناباروری در كشور اطلاع داد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، فرناز اهدائی وند، با اشاره به اینكه ایران در سال های اخیر با چالش بزرگی در زمینه كاهش میزان باروری(پایین تر از نرخ جانشینی) روبرو شده است، تصریح كرد: این امر در بلند مدت می تواند به نرخ رشد منفی در جمعیت منتهی شود.
به گفته وی، هرم سنی جنسی جمعیت كشور یك دوره گذار از جوانی به سمت سالمندی را نشان داده است و ایران ششمین كشور جهان است كه به سرعت به سمت سالمندی پیش می رود.
مدیر سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با ذكر این مطلب كه كاهش روند جمعیتی؛ نتایج اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی بسیاری را به دنبال خواهد داشت، اضافه كرد: حوزه سلامت راهكارها، تدابیر و برنامه هایی را برای مقابله با كاهش نرخ باروری و سالخوردگی جمعیت در دست اجرا دارد كه پیشگیری و درمان ناباروری یكی از این راهكارها است.
اهدائی وند، ناباروری را یكی از معضلات هر جامعه برشمرد و تصریح كرد: پیگیری، تشخیص و درمان ناباروری هر ساله هزینه های سنگینی را بر دوش جامعه تحمیل می كند و بر زندگی مردان و زنان در سنین باروری تأثیر گذاشته و افراد مبتلا را در معرض مشكلات عاطفی و روانی زیادی قرار می دهد.
به گفته وی، كنفرانس جهانی جمعیت و توسعه سال ۱۹۹۴ در قاهره، ناباروری را عاملی بیان كرد كه صدمه جدی بر پیكره بهداشت باروری وارد می سازد.
اهدائی وند خاطرنشان كرد: WHO هم ناباروری را بعنوان یك مشكل مهم بهداشت باروری در نظر گرفته است و طبق برآورد این سازمان یك چهارم زوج ها در كشورهای در حال توسعه از مشكلات ناباروری رنج می برند.
وی در ادامه از آغاز طرح بررسی شیوع ناباروری در كشور توسط دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اطلاع داد و اضافه كرد: در جهت اجرای سیاست های جمعیتی كشور، رفع مشكلات زوجین نابارور و جلوگیری از ناباروری اجرا می شود.
به گفته اهدائی وند، هدف اصلی این مطالعه، ارزیابی شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی است كه ازدواج كرده و از آغاز زندگی مشترك آنها بیشتر از یك سال قبل باشد.
وی با اشاره به انجام این مطالعه در ۳۰ استان كشور و بین ۱۵۰ هزار خانم ایرانی( ۱۵ تا۴۹ ساله)، اضافه كرد: این تحقیق توسط كارشناسان مامایی از راه پرسشگری درب منزل انجام می شود.
مدیر سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تصریح كرد: پرسشگران دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی از اواخر آبان ماه با كارت شناسایی عكس دار برای اجرای این طرح به درب منازل ساكنان مناطق تحت پوشش این دانشگاه رجوع خواهند كرد.
به گفته وی، این طرح كشوری در سطح شهر تهران و شهرستان های پردیس و دماوند با شركت ۷۰۰ خانم واجد شرایط اجرا خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب