گزارش حیوان خانگی بگیر؛

پرونده تعرفه ها روی میز وزیر

پرونده تعرفه ها روی میز وزیر

به گزارش حیوان خانگی بگیر ماه های پایانی سال كه از راه می رسد، باردیگر پرونده جنجالی تعیین تعرفه های پزشكی به جریان می افتد و در نهایت این پزشكان هستند كه از میزان رشد تعرفه ها اظهار گلایه می كنند.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، جامعه پزشكی بعنوان تاثیرگذارترین گروه و حرفه در نظام سلامت كشور، همواره با مشكلات و چالش هایی در راه خدمت به مردم و بیماران مواجه بوده است كه شاید، مهم ترین آنها در این سال ها، مبحث واقعی شدن تعرفه های پزشكی است. پرونده تعرفه های پزشكی، از وقتی جنجالی شد كه طرح تحول سلامت در سال ۹۳ كلید خورد و یك دفعه شاهد افزایش نجومی تعرفه برخی رشته های پزشكی بودیم. به صورتی كه گفته می شود رشد تعرفه ها برای برخی رشته های پزشكی تا ۱۲۰ درصد هم افزایش داشته است.
به دنبال رشد ناهمگون تعرفه ها در آن سال، شاهد اعتراضاتی از جانب سایر گروه های غیر پزشك كه در نظام سلامت با پزشكان همراهی می كنند، بودیم. گروه های پرستاری، آزمایشگاهی، رادیولوژی و…، در طول این سال ها بارها و به دفعات، اعتراضات خویش را از تبعیض های تعرفه ای بروز داده اند. با این وجود، این پزشكان هستند كه هیچ وقت از میزان رشد تعرفه ها رضایت نداشته و گلایه می كنند.
افزایش تعرفه ها چگونه باشد
محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی، با اشاره به شرایط اقتصادی كشور، خواهان افزایش تعرفه های پزشكی سال ۹۹ مطابق با افزایش تورم و دستمزدها شده و گفته است كه در دو سال قبل مجموع رشد تعرفه ها ۱۳ درصد بوده است.
وی به این نكته هم اشاره نموده است كه افزایش تورم و حتی حقوق و دستمزد غیرقابل مقایسه با رشد غیر منطقی تعرفه ها بوده و در صورت تكرار سناریوهای قبلی امكان پاسخگویی به كنترل هزینه ها و حفظ كیفیت خدمات وجود نخواهد داشت.
در واقع، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی، از ابزار تهدید برای افزایش تعرفه ها بهره برده و ضرب الاجل داده كه اگر برای سال آینده تعرفه ها آن طور كه میل آنها است افزایش نیابد، نباید توقع خدمت با كیفیت داشت!
تورم فقط برای پزشكان نیست!
شرایط اقتصادی حاكم بر جامعه شامل همه اقشار و صنوف مختلف است و این نیست كه فكر نماییم فقط جامعه پزشكی تحت فشار است. به صورت مثال، جامعه كارگری و كارمندی، با افزایش چند درصدی حقوق در ابتدای هر سال جدید، ناچار است هزینه های زندگی خویش را كه هر روز بالا می رود، مدیریت كند.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی، در گزارشی كه اخیراً عرضه كرده بود، عنوان داشته جلسات پی درپی با كارگروه پژوهشی اقتصاد سلامت برای نهایی كردن نتیجه «طرح تحقیقاتی تعرفه واقعی و هزینه تمام شده ویزیت پزشك عمومی در شهر تهران» و در نهایت خروجی این طرح به میزان ۴۷، ۵۰۰ تومان برای هر ویزیت و احتساب زمان یك ربع ساعت، جهت بررسی و اظهارنظر و تصمیم نهایی به شورایعالی سازمان نظام پزشكی و هیأت مدیره مجمع انجمن های علمی و هیأت رئیسه مجمع عمومی سازمان نظام پزشكی و مراكز ذی ربط مسئول همچون شورایعالی بیمه عرضه و مورد بحث قرار گرفت.
شاید بتوان پذیرفت كه ویزیت ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومانی برای پزشكان عمومی قابل قبول باشد، چونكه این گروه از پزشكان همواره بیشترین صدمه را از تعرفه ها می بینند. اما، نكته ای كه نباید فراموش كرد، این است كه به تبع این افزایش حتما شاهد رشد تعرفه سایر گروه های پزشكی خواهیم بود كه نمی توان انتظار داشت تعرفه آنها پایین تر یا هم ردیف تعرفه پزشكان عمومی باشد. سوالی كه به ذهن خطور می كند، این است كه هزینه یك ویزیت همراه با دارو و…، برای قشر كارگر و كارمند چقدر تمام خواهد شد و اینكه آیا این اقشار توان پرداخت هزینه های خدمات درمانی سرپایی را خواهند داشت.
رشد تعرفه ها فقط برای بعضی پزشكان نباشد
عیسی مالمیر رئیس سازمان بسیج جامعه پزشكی تهران بزرگ، در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان داشته است كه تعرفه ها نباید بگونه ای تصویب شود كه بعضی پزشكان به درآمدهای كلان برسند و برخی گروه های پزشكی مثل خدمات پاراكلینیكی، آزمایشگاه ها و…، با همه زحمات و سختی هایی كه رشته آنها دارد، از تعرفه ها محروم شوند.
معیار محاسبه تعرفه ها
محمدرضا ظفرقندی رئیس كل سازمان نظام پزشكی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف شورایعالی نظام پزشكی در تعیین تعرفه ها را، در نظر گرفتن شرایط كشور و هزینه های تمام شده عنوان نمود و اظهار داشت: قاعده كار و تعیین تعرفه ها به این شكل است كه هزینه های تمام شده محاسبه شود و اگر دولت این هزینه ها را تأمین كند، می توان به عرضه خدمات استاندارد امیدوار بود. در غیر این صورت بپذیریم كه جامعه پزشكی سوبسید این خدمات را می دهد.
وی در واكنش به اختلاف نظر گروه ها و رشته های پزشكی بر سر تعیین تعرفه ها با اساس كتاب كالیفرنیا (ارزش نسبی خدمات)، اضافه كرد: ما كوشیده ایم كه اختلاف اعمال شده در تعرفه ها بر مبنای كتاب كالیفرنیا برطرف شود و بر مبنای معیارهای بین المللی، تعرفه ها را در ایران اعمال نماییم.
بی عدالتی در تعیین تعرفه ها
در همین حال، احمد موذن زاده رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، با اشاره به بررسی تعرفه های خدمات درمانی بر مبنای ترجمه كتاب ارزش های نسبی ورژن ۲۰۱۸، اظهار داشت: مشكلی كه در چند سال گذشته در مورد كتاب بومی ارزش های نسبی داشتیم بی توجهی به جز حرفه ای و اهمیت دادن به جز فنی و تجهیزات پزشكی بوده است. زیرا، این كتاب بعنوان یك مرجع جهانی و استاندارد برای تعریف خدمات پزشكی و درمانی و به خصوص فیزیوتراپی شناخته می شود كه در طول چند سال گذشته مدل بومی آن در سطح كشور مورد استناد بوده است، اما متأسفانه به مرور زمان ضرایب آن گرفتار تغییر و تحولاتی گردید و بنابراین ما اعتقاد داریم كه اجرای بی چون و چرای كتاب مادر ارزش های نسبی با در نظر گرفتن استانداردهای جهانی و بدون دخل و تصرف به نحو مناسب تری می تواند ارزش گذاری عادلانه خدمات پزشكی را در میان گروه های مختلف عرضه دهنده خدمات سلامت انجام دهد و رعایت استاندارد جهانی مورد توجه و اهتمام ویژه ای باشد.
تعرفه ها روی میز وزیر
آنچه مسلم است، رشد تعرفه ها با شرایط موجود كشور و خواسته های جامعه پزشكی همخوانی ندارد. اما، نمی توان سایر گروه های درمانی در نظام سلامت را نادیده گرفت و از خدمات آنها چشم پوشی كرد. در حالیكه پیشنهادات تعرفه ای سازمان نظام پزشكی به وزیر بهداشت اعلام شده است، حالا باید منتظر ماند تا شاهد موضع گیری وزیر از وضعیت رشد تعرفه ها در سال آینده بود. در حالیكه وزیر بهداشت هم از شرایط اقتصادی كشور آگاه بوده و خوب می داند كه تأمین بودجه سلامت با دشواری هایی همراه می باشد كه می بایست با مدیریت و نظارت دقیق، از هدر رفت بودجه سلامت جلوگیری كرد.

1398/10/22
15:46:29
5.0 / 5
2134
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است