سرپرست دانشگاه علوم پزشكی اهواز:

نیازمند همكاری نهادها باعلوم پزشكی اهواز

نیازمند همكاری نهادها باعلوم پزشكی اهواز

به گزارش حیوان خانگی بگیر اهواز ـ سرپرست دانشگاه علوم پزشكی اهواز اظهار داشت: این دانشگاه برای همه نهادها دست كمك دراز می كند و درصورت اعزام نیروهای كمكی آنها را آموزش و فقط ارتباط با بیماران در قرنطینه خانگی را می خواهد.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، ابول نژادیان شامگاه پنجشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی با اشاره به اینکه در حوزه تشخیص، آزمایش و درمان متولی کار دانشگاه علوم پزشکی است، اظهار نمود: اعتقاد داریم که در حوزه بهداشت و پیشگیری حدود ۲۵ درصد از مؤلفه های تأثیرگذار در این عرصه در اختیار دانشگاه قرار دارد و مابقی در اختیار سایر عوامل، سازمان ها، نهادها، فعالان رسانه و حوزه اطلاع رسانی است.
وی اضافه کرد: اواخر دی و اوایل بهمن ماه سال قبل مبحث بروز ویروس کرونا در دنیا مطرح شد؛ در کشور چین نخستین بیمار شناسایی شد و پس از اعلام مسری بودن آن و سرعت انتقال نیز احتمال می رفت که انتشار ویروس به یک اپیدمی تبدیل گردد. ازاین رو به آموزش همکاران، پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان پرداختیم.
تشریح مقابله با ویروس از آغاز کار
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: در بهمن ماه سال قبل تعریف خاصی از کیس داشتیم؛ در مبارزه با بیماری و کنترل یک اپیدمی اینکه چه افرادی را باید بررسی نماییم، حائز اهمیت می باشد ازاین رو آن زمان اتباع چینی و افرادی که به چین سفر داشته اند را غربالگری کردیم.
ابول نژادیان افزود: دانشجویان و کارکنان چینی که به ایران سفر داشتند، سه ورزشکار ایرانی که از چین برگشتند، دو تیم گردشگری در هتل و یک تیم گردشگری که به استان چهارمحال و بختیاری وارد شده بودند، همه مورد غربالگری قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در مرز عراق هم غربالگری انجام شد و سطح هشدارها را افزایش دادیم، عنوان کرد: شناسایی نخستین بیماران مبتلا به کرونا که ۲۹ بهمن ماه سال قبل در شهرستان قم گزارش شد، بامداد روز ۳۰ بهمن وزیر بهداشت همه رؤسای دانشگاه را فراخوان و ساعت ۷ بامداد جلسه ویدئو کنفرانسی را برگزار کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: از آغاز اسفند سال گذشته با تغییر سطح اخطار نسبت به تغییر کیس نیز اقدام شد؛ یعنی بیماران دارای تابلوی ساری (سندروم حاد تنفسی و یا تب، سرفه و تنگی نفس را مورد ارزیابی قرار دادیم.
دوم اردیبهشت شروع رشد ابتلای بیماری در خوزستان
ابول نژادیان تشریح کرد: روز چهارم اسفندماه سال گذشته که نخستین موارد بیماری در خوزستان ثبت شد؛ اوایل آزمایش ها به انستیتو پاستور تهران ارسال می شد ولی پس از آن آزمایشگاه های ۶ دانشگاه کشور به کیت های تشخیصی تجهیز شدند.
وی افزود: از ۲۳ فروردین ماه سال جاری که بازگشایی ها آغاز شد و انتظار گسترش روند بیماری را به خاطر کاهش فاصله گذاری اجتماعی داشتیم؛ ازاین رو از ۲۵ فروردین هم آزمایشگاه دوم خوزستان فعال شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه دوم اردیبهشت ماه سالجاری روند رو به رشدی در ابتلای بیماران خوزستان (هم به خاطر تشخیص و هم به خاطر بروز بیماری) داشتیم، اظهار داشت: متأسفانه فاصله گذاری اجتماعی و حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکل های اجتماعی نیز کاهش پیدا کرده بود.
ابول نژادیان بیان نمود: تا ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری ظرفیت بیمارستان رازی شهرستان اهواز که به درمان بیماران کرونایی اختصاص داده شده بود، کفاف می داد و همه تجهیزات به سمت رازی گسیل می شد؛ اوایل کار تعداد ۲۶ تخت آی. سی. یو داشت ولی در ادامه با ظرفیت سازی های جدید بخش سی. سی. یو نیز به آی. سی. یو تبدیل و سه بخش آی. سی. یو فعال و ۵۰ تخت مراقبت های ویژه را تجهیز کردیم.
جبران کمبود تخت های آی. سی. یو
وی عنوان کرد: بیمارستان طالقانی از قبل برای زمان سرریز بیمارستان رازی تجهیز شد که پس از ورود به آن، در مرحله بعدی برای بیمارستان نیز یک بلوک ۶۰ تخته عادی به درمان بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرد؛ در ادامه بیمارستان امیرالمؤمنین، فاطمه الزهرا (ع) نیروی انتظامی و منفرد نیاکی ارتش در اهواز برای پذیرش بیماران کرونایی تجهیز شدند؛ هم زمان در شهرستان ها نیز در آبادان بیمارستان طالقانی تا ۱۰ روز پیش کفاف این کار را می داد و بعد تکمیل ظرفیت آن به بیمارستان نفت به مقدار کم و بعد هم به بیمارستان تأمین اجتماعی وارد شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: دانشکده شوشتر ۱۰ تخت آی. سی. یو و دانشگاه بهبهان نیز ۱۰ تخت آی. سی. یو را اضافه کردند که کفاف درمان خودشان را دارد.
ابول نژادیان خبر داد: تابحال هیچ بیماری را بدون تخت آی. سی. یو نداشتیم و به صورت تقریبی از پنج روز پیش از نظر تخت های مراقبت های ویژه گرفتار کمبود شدیم که در این شرایط بلوک جراحی قلب بیمارستان گلستان را که به صورت کامل مجزا از بخش های بستری بود شامل یک آی. سی. یو و سه سی. سی. یو و آنژیوگرافی را وارد مدار کردیم و با ایجاد ظرفیت ۱۰۰ تخت آی. سی. یو سعی شده تا مشکلی از نظر تخت های ویژه برای بیماران پیش نیاید.
وی اظهار نمود: دو روز است که روند بستری شدن در بخش های عادی تثبیت و دیگر بالارونده نیست؛ همینطور از امروز هم روند بستری در بخش های ویژه نیز کاهش پیدا کرد که امیدوار به تداوم این روند هستیم که البته منوط به همکاری و حمایت مردم است.
لزوم گسترش کمپین استفاده از ماسک
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خطاب به اهالی رسانه اظهار داشت: تقاضا داریم که کمپین استفاده از ماسک را حتما گسترش دهید و بعنوان یک نکته منفی عدم استفاده از ماسک را در جامعه نهادینه کنید؛ استفاده از ماسک به خصوص در محیط و اماکن سربسته باید به یک مطالبه عمومی تبدیل گردد.
ابول نژادیان در مورد بازگشت محدودیت ها به خوزستان اظهار داشت: هم اکنون ۹ شهر ماهشهر، امیدیه، رامهرمز، دزفول، اندیمشک، آبادان، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان وضعیت «قرمزی» دارند که روز گذشته اختیار اعمال محدودیت در این شهرها به استان به صورت شفاهی تفویض شده و در صورت ابلاغ کتبی تصمیم گیری هایی را که از قبل به شورای تأمین اعلام شده است، اجرایی می نماییم.
وی تاکید کرد: هرکدام از مردم باید نقش یک پلیس کرونا را ایفا کنند؛ هرچند نیروی انتظامی اعلام نمود که این کلمه بار حقوقی دارد ولی منظور فرماندار آبادان نقش بازدارندگی بود تا هرکسی در نقش امر به معروف و نهی از منکر تذکر دهد و عدم استفاده از ماسک نیز بعنوان عیب اجتماعی تلقی شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد بازگشایی مدارس اظهار داشت: چون شرایط قابل پیشبینی نیست از همین حالا نمی توان برای مهرماه سال جاری تصمیم گیری کرد؛ برای شرایط فعلی نیز همه امتحانات حتی دانشگاه علوم پزشکی را به صورت مجازی برگزار می نماییم.
آرمستان ها مسئول برگزاری مراسم خاک سپاری
ابول نژادیان خبر داد: نمونه سرلوژی یک هزار و ۵۰۰ نفر را بررسی کردیم که فقط جواب ۱۴.۶ درصد آنها مثبت هستند؛ در فاز حاد بیماری چیزی که کمک می نماید تست سی. پی. آر یا همان نمونه از حلق و بینی است.
وی افزود: ایمنی جامعه اگر به ۶۰ درصد برسد، رقم خوبی است هرچند که در شهرهای رشت، گرگان و قم این عدد به دست آمده است ولی با این وجود آنجا هم فاصله گذاری اجتماعی کمتر شد چون که سطح ایمنی جامعه بالاتر رفته و بروز بیماری کاهش پیدا کرده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد نبود سخت گیری های آن چنانی برای برگزاری مراسم های عزاداری اظهار داشت: در بیمارستان ها پس از اینکه فوتی رخ می دهد ابتدا به سازمان آرامستان اطلاع داده و مراحل پس از انتقال تا محل سردخانه و یا خاک سپاری از جانب این سازمان پیگیری و اجرا می شود.
ابتلای حدود ۱۰۰ کودک به کرونا
ابول نژادیان تنها مرکز بستری کننده کودکان مبتلا به کرونا را بیمارستان ابوذر اعلام نمود و اضافه کرد: به همه شهرستان ها اعلام کردیم که این بیمارستان فوق تخصصی است و کودکان مبتلا شده را آنجا نگهداری نکنند؛ همینطور از ابتدا تابحال حدود ۱۰۰ بیمار کودک در این بیمارستان بستری شد که یک تعداد مثبت قطعی، تعدادی با جواب منفی تست پی. سی. آر و تعدادی با پاسخ منفی اما ریه درگیر در عکس سی تی اسکن بودند.
وی با اشاره به فوت حدود سه کودک مبتلا به کرونا اظهار داشت: البته که یکی از این کودکان بیمار تحت نظر خودم برای پیوند بود که بیماری زمینه ای نادری هم داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه تعداد ورودی بیمارستان ها و مراکز ۱۶ ساعته ملاک آماری هستند، افزود: هفته گذشته در شهر اهواز ورودی در مراکز ۱۶ ساعته از روزانه دو هزار و ۵۲۰ تا ۵۴۰ نفر به یک هزار و ۷۵۰ نفر رسیده است؛ ازاین رو اهواز از وضعیت «قرمز» خارج شد ولی ۹ شهر اعلامی همچنان در این وضعیت هستند.
ابول نژادیان با اشاره به اینکه اپراتورهای فوریت های پزشکی ابتدا علایم عمومی بیماران را از فرد تماس گیرنده جویا می شوند و بعد آمبولانس اعزام می کنند، خبر داد: در اهواز چهار آمبولانس کرونایی داریم و در هر شهرستان دیگر هم یک دستگاه اختصاص داده شد و در مجموع ۱۹ آمبولانس برای این کار در نظر گرفته ایم.
نیازمند همکاری همه جانبه
وی در مورد کم بودن تماس تلفنی با بیماران در قرنطینه خانگی، با اشاره به اعلام نیازمندی دانشگاه به همکاری سایر سازمان ها در ستاد کرونای خوزستان، انتقاد کرد: نیازمند همیاری هستیم البته فرماندهی مبارزه با کرونا با استانداری است چون اعضای آن دیگر سازمان ها هم هستند که دانشگاه در رده هم تراز آن هاست؛ پرسنل بسیاری از دانشگاه ها حداقل چهار ماه تعطیل هستند ولی دریغ از اینکه آنها را حتی یک روز برای کمک به ما مأمور به خدمت کرده باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه دانشگاه دست یاری به سمت همه نهادها و سازمان ها دراز می کند، افزود: در صورت اعزام نیروهای کمکی ابتدا آنها را آموزش داده و بدون اعزام به خانه ها فقط از آنها تماس گرفتن با بیماران در قرنطینه خانگی را مطالبه می نماییم.
ابول نژادیان با تقدیر از حضور نیروهای جهادی، بیان نمود: آنها بارها کمک داشتند ولی هر نیرو پس از چند روز حضور باید به محل کار اصلی خود برگردند؛ مثلاً کارمند، وکیل و یا کسبه بازاری یک هفته حاضر و بعد هم برمی گردند.
وی با اشاره به نیاز دانشگاه برای مأمور به خدمت کردن نیروهای برون سازمانی، گلایه کرد: در مجموع ۲۰ خودروی استیجاری برای مراکز بهداشت شرق و غرب اهواز به خدمت گرفتیم که از روز اولی که متوجه ضرورت همراهی با کارشناس بهداشت به درب منازل بیماران مبتلا شدند، از ترس دیگر نیامدند.
عدم استقبال عمومی از نقاهتگاه ها
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: پرسنل دانشگاه از آغاز انتشار کرونا حتی یک روز هم به مرخصی نرفته اند؛ آنها روزهای تعطیل و غیر تعطیل سرکار بودند ولی هیچکدام عقب نشینی نداشته اند؛ مردانه در بیمارستان ها ایستاده و در مراکز بهداشت خدمات عرضه کردند.
ابول نژادیان در مورد ضرورت الزامی شدن قرنطینه نقاهتگاهی در خوزستان، با اشاره به اینکه بر مبنای سیاست های کشوری بیماران با علایم خفیف باید قرنطینه خانگی و افراد با شرایط بدتر بستری را بستری شوند، اظهار داشت: اگر کسی شرایط قرنطینه خانگی را نداشته باشد باید به نقاهتگاه برود؛ مدیریت این مراکز به بسیج جامعه پزشکی سپرده شد ولی استقبال مردم از نقاهتگاه خیلی کم و در استان کمتر از ۱۵۰ نفر از این ظرفیت استفاده کردند؛ تنها در شهرستان کرمان خیلی خوب مورد استفاده قرار گرفت چون یک هتل را در اختیار دانشگاه قرار داد و هزینه مکان و غذا نیز از جانب یکی از خیران آن استان پرداخت گردید.
وی با اشاره به اینکه بهترین حالت این بود که قرنطینه در نقاهتگاه الزامی باشد، بیان نمود: برای یک پایش در مورد پایبندی افراد در قرنطینه خانگی با ۴۰۰ نفر از این بیماران تماس گرفته شد و بر مبنای خود اظهاری ۹ درصد آنها با عنوان علل مختلف همچون احتیاج به امرارمعاش، اجبار صاحب کار و یا نداشتن مراقب برای انجام خریدهای ضروری قرنطینه را شکسته بودند ولی در ارزیابی دانشگاه مشخص شد که حدود ۳۰ درصد آنها قرنطینه را می شکستند، همان کاری که نقطه لطمه جامعه است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه دانشگاه امکانات لازم را برای نگهداری همه بیماران با علایم خفیف در قرنطینه ندارد، عنوان کرد: مقرر کردیم که فهرست اسامی افراد در قرنطینه خانگی را به کلانتری ها عرضه دهیم و آنها بر روند در قرنطینه ماندن افراد در قرنطینه خانگی نظارت کنند؛ اگر سطح سواد افراد و یا اطلاعات آنها از کرونا کمتر باشد، حتما تعداد تماسهای کارشناسان با این گونه افراد بیشتر است و بهداشت با رجوع حضوری ضمن بررسی نحوه بهداشت محیط و گندزدایی نسبت به عرضه آموزش های لازم اقدام می کنند.
هیچ کیت آزمایشگاهی گم نشده
ابول نژادیان خبر داد: هیچ کیت آزمایشگاهی در استان اصلاً گم نشده و یک خبرنگار بر مبنای اطلاعات غلط اعلام نمود که ۱۱ هزار کیت گم شده است؛ فردای آن روز حتی اعلام کردم که نهادهای نظارتی می توانند بررسی و در صورت مشاهده اشکال و ایراد حتما برخورد می کنم، حتی مدیرکل امور آزمایشگاه وزارت بهداشت جهت بررسی به اهواز سفر و نظر خویش را مستقیم به وزیر بهداشت اعلام نمود.
وی با اشاره به انجام حدوداً بالای ۱۰۰ هزار آزمایش در آزمایشگاه رفرانس (خاص بیمارستان ها) و آزمایشگاه های سرپایی شماره دو، سه، چهار و پنج؛ اضافه کرد: آزمایشگاه اول تا ۲۴ ساعت بعد جواب را اعلام می کند که بیماران در بیمارستان معطل نشوند؛ آزمایشگاه شماره دو و سه هم نیز جواب به روز آزمایش ها اهواز را اعلام می کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد: آزمایشگاه شماره چهار و پنج نیز که کار آزمایش شهرستان ها را انجام می دهند، یک دپوی تقریباً دو هزار نمونه ای دارد و این مورد تأخیری برای شهرستان ها بوجود آورده است ولی روز گذشته ۳۰۰ مورد مازاد ظرفیت انجام شد که از این رقم دپو کاهش و پاسخگوی مردم باشند؛ بعضی از همکاران آزمایشگاهی تا ۶۰ شب خانه نرفته اند و برخی یک ماه فرزندان خویش را ندیده اند و برخی هم برنامه های ازدواج را به تأخیر انداختند تا بعنوان سرمایه های این استان به مردم خدمت کنند.
ابول نژادیان در پاسخ به این سؤال که «آیا یک فرد دو بار به بیماری کرونا مبتلا می شود یا خیر؟» اظهار داشت: در گزارش ها اعلام گردید که چند نفر باردیگر به بیماری کرونا مبتلا شدند ولی اینکه آیا کامل خوب شده و باردیگر بیماری برگشته یا اینکه هنوز خوب نشده و باردیگر علایم برگشته را نمی دانیم چون اطلاعات دقیقی در این مورد در دسترس نیست.
استفاده از ظرفیت ۱۶۰ هزار سفیر سلامت
وی با اشاره به سه تعریف داشتن وزارت بهداشت برای عرضه آمار، عنوان کرد: در تعریف بیماران مشکوک یعنی کسانی که علایم بیماری تنفسی مثل سرفه، تنگی نفس و تب دارند اما هم تست پی. سی. آر و هم سی تی اسکن آنها منفی می شود؛ بیماران محتمل یعنی کسانی که تست پی. سی. آر آنها منفی باشد ولی درگیری ریه در سی تی اسکن ریه نشان داده شود و پی. سی. آر منفی باشد و همینطور بیماران قطعی یعنی کسانی که تست پی. سی. آر آنها مثبت باشد؛ در نهایت آنهایی که بیماران قطعی باشند، جامعه هدف اعلام آمار در وزارت بهداشت هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه برای افراد محتمل نیز اقدام های درمانی انجام می شود ولی جزو آمار محسوب نمی شوند، اظهار نمود: معاونت بهداشت بخش بزرگی را برای آموزش دارد و از ظرفیت های ۱۶۰ هزار سفیر سلامت، کارگزاران سلامت (رابطان سلامت در ادارات) و کانون های محلات استفاده می کند؛ همینطور ضمن انتشار موشن گرافی و تیزرهای مختلفی در فضای مجازی نسبت به حضور در برنامه های صداوسیما نیز اهتمام دارد.
ابول نژادیان در مورد داروی گیاهی دکتر امین اظهار داشت: این دارو در چارچوب پروژه تحقیقاتی در حال اجراست که نتایجش آن به معاونت پژوهشی عرضه و یک سری اشکالات به آن گرفتند؛ ازاین رو جهت بررسی و رفع نقص به محقق ارجاع شد تا بعد مرتفع ساختن به کمیته علمی اعلام مجدد داشته باشند.
وی اضافه کرد: نحوه استفاده از داروها بیماران استفاده گردد یک روندی دارد؛ در این حالت بر مبنای شاخصهای اعلامی از جانب کمیته اخلاق پزشکی محقق باید دارو را روی حیوان و بعد روی انسان استفاده نماید اما ویروس کرونا یک بحرانی با شرایط حادتر هست که کمیته اخلاق می گوید، داروها در بیماران محدودی با شرایط خاصی امتحان شود و پس از بررسی نتایج آن در کمیته علمی برای عموم استفاده گردد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد: پس از شیوع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، ۲۰۰ طرح تحقیقاتی از اعضای مختلف هیئت علمی به معاونت پژوهشی ارسال شد؛ چون هر ۱۰۰ سال یک مرتبه چنین اتفاقی رخ داده است ازاین رو بستر مناسبی برای انجام این پژوهش ها است.
۸۲ درصد فوتی ها بیماری زمینه ای دارند
ابول نژادیان با بیان این خبر که پلاسما درمانی منجر به کاهش ۵۰ درصدی مرگ مبتلایان شده خاطرنشان کرد: ۸۲ درصد بیماران فوتی بیماری زمینه ای دارند و ۱۸ درصد هم فاقد بیماری زمینه ای هستند؛ همینطور ۶۴ درصد فوتی ها بالای ۶۰ سال سن دارند.
وی با اشاره به اینکه متوسط سنی بیماران فوتی خوزستان ۶۶ سال است، افزود: دیابت ۳۲ درصد از مرگ مبتلایان دارای بیماری زمینه ای، مشکلات قلبی عروقی ۳۰ درصد، بیماری تنفسی ۱۱ درصد و بدخیمی ها نیز چهار درصد از مرگ بیماران دارای بیماری زمینه ای را می سازند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه ۵۴ درصد فوتی های خوزستان مرد و ۴۶ درصد زن هستند، اظهار داشت: ۴۷ درصد فوت ها در چهار روز اول رخ می دهد، یعنی بیمار دیر و بدحال رجوع می کند.
ابول نژادیان با تاکید بر اینکه اگر پژوهش نمی شد باید به دانشگاه خُرده می گرفتند چون مبنای کار و حرکت است، بیان نمود: تیم های مختلف همچون علمی و اپیدمیولوژی مشغول فعالیت هستند و حدوداً ۴۰ طرح آی. آر. سی. تی داریم که داروهای مختلف بر مبنای اعلام معاونت پژوهشی روی بیماران مختلف کار می شود.
اهدای ۱۰۰ ونتیلاتور به خوزستان
وی با اشاره به فعال شدن ۸۰ تخت آی. سی. یو جدید در بیمارستان گلستان و امام خمینی شهرستان اهواز، عنوان کرد: پروژه نیمه کاره بیمارستان اندیمشک در الوار، ولی عصر بهبهان و باغملک را در حال تکمیل داریم که تا در «هفته دولت» به بهره برداری برسانیم؛ همینطور اورژانس ۴۷ تخته بیمارستان سینا هم تا یک ماه آینده افتتاح می شود که با این اقدامات امیدوار به عدم بروز مشکل در پاییز سال جاری باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت هر روز با مدیران دانشگاه استان های با وضعیت قرمز در تماس است و روزانه شرایط استان ها را رصد کرده و برای هر کمبود اعلامی مداخله مستقیم دارد؛ بعنوان نمونه حدود ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور فقط به دانشگاه علوم پزشکی اهواز اهدا شد و به دانشگاه های دزفول و آبادان و دانشکده های شوشتر و بهبهان هم جداگانه اختصاص دادند.
ابول نژادیان با اشاره به کمک وزارت بهداشت برای اختصاص دو دستگاه سی تی اسکن به بیمارستان رازی و سینا شهرستان اهواز، انتقاد کرد: عقب ماندگی های استان از قبل است؛ حتی اکسیژن ساز این دو بیمارستان را چند وقت قبل اصلاح کردیم و کمبودهایی را در استان داریم و زیرساخت ها اشکال دارد.
وی خبر داد: سعی شده تا با حمایت مجمع نمایندگان این استان، طرح بیمارستان جایگزین گلستان را با ظرفیت ۷۰۰ تخت در محل همین بیمارستان اجرا نماییم و حداقل در یک فرایند پنج ساله آنرا راه اندازی نماییم.
تقلیل طرح بیمارستان دو هزار تخت خوابی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه به ازای هر یک هزار نفر خوزستانی یک تخت داریم که شاید در بعضی استان ها حتی سه تخت باشد، اظهار داشت: زیرساخت های بهداشت و درمان استان توسعه لازم را نداشته است؛ همینطور طرح ساخت بیمارستان دو هزار تخت خوابی نیز به یک هزار تخت خوابی تقلیل و ردیف بودجه ۱۰ میلیارد تومانی به آن اختصاص دادند که احتیاج به اعتبار ملی دارد.
ابول نژادیان با اشاره به خستگی پرستاران و ضرورت استفاده از ظرفیت پرستاران کمکی، خاطرنشان کرد: معاونت پرستاری وزارتخانه حدود ۴۰ پرستار را برای کمک به پرستاران استان خوزستان و در چارچوب خرید خدمت معرفی نمود تا این داوطلبان از استان های مختلف اعزام شوند؛ ۳۰ نفر را به بیمارستان های دزفول و آبادان و ۱۰ نفر هم به بیمارستانی در اهواز اعزام کردیم.
وی با اشاره به مقابله با برگزاری هرگونه آزمون حضوری از راه دادستانی، تاکید کرد: طی مصوبه ستاد کرونا استان اجازه برگزاری امتحانات حضوری هیچ دانشگاهی را نمی دهیم؛ مدارس هم به غیر امتحانات پایه دوازدهم هیچ پایه ای حضوری نبود و حتی نهم که در استان های دیگر حضوری برگزار گردید ولی در خوزستان غیرحضوری بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر اینکه نمی گردد همه بیمارستان ها را درگیر پذیرش بیماران کرونایی کرد، خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای با بیمارستان های خصوصی منعقد شد تا در صورتیکه ظرفیت آی. سی. یو بیمارستان های دولتی تکمیل شود، در صورت نیاز بیماران را به آنجا منتقل شوند و آنها نیز با تعرفه دولتی به بیماران عرضه خدمت کنند.
ابول نژادیان در مورد پرداخت پاداش پرستاران اظهار داشت: دو مرحله پاداش از سوی وزارت گرفتیم که یکی از آنها پرداخت و تقسیم بندی نحوه پرداخت مرحله دوم طی جلسه امروز بررسی و هفته آینده واریز می شود؛ معیار پرداخت پاداش تعداد بیماران بستری شده هر بیمارستان است، مثلاً در مورد بیمارستان رازی که در موارد بستری بیمار داشته است طبیعتاً سهم بیشتری از این پاداش نسبت به بیمارستان های کم بیمار دارد.


منبع:

1399/04/07
20:49:13
5.0 / 5
1873
تگهای خبر: آب , آموزش , باغ , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است