به گزارش حیوان خانگی بگیر دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: بیش از 70 طرح زیست فناوری در پنجمین نمایشگاه ربع رشیدی تبریز امسال عرضه شد كه از این تعداد 12 طرح كه به مرحله تجاری سازی رسیده اند، مورد حمایت این ستاد قرار می گیرد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایرنا، مصطفی قانعی روز چهارشنبه در ستاد زیست فناوری آذربایجان شرقی در تبریز اضافه كرد: هم اكنون شركت های دانش بنیان آنقدر توان مالی ندارند كه بتوانند در اجرای طرح ها ریسك كنند، ازاین رو ستاد، حمایت های لازم را برای توسعه زیست فناوری از شركت های دانش بنیان فراهم می كند تا شركت ها خطرپذیری را قبول كرده و وارد این عرصه شوند.
وی ادامه داد: حوزه زیست فناوری ضمن حركت در مسیر اقتصاد دانش بنیان و تولید اشتغال، بهترین بستر برای سرمایه گذاری، ثروت آفرینی و سودآوری است.
قانعی با اشاره به اینكه صندوق پشتیبانی از سرمایه گذاری زیست فناوری در این ستاد بوجود آمده است، اظهار داشت: از آنجائیكه زیست فناوری در دنیای نوین امروز، نقش مهم و ارزشمند ای ایفا می كند و در بخش های نظیر كشاورزی، علوم آزمایشگاه، اقتصاد، پزشكی وجود دارد، لازم است همگام با دیگر كشورها در این سمت و جهت حركت نماییم.
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی هم در این نشست اظهار داشت: باید از امكاناتی كه در این حوزه تعریف شده، بهره مند شویم، ولی متاسفانه تابحال دانشگاه های استان نتوانسته اند از آن استفاده كنند.
علی جهانگیری اضافه كرد: مطالعه، ارزیابی و بررسی های ویژه از نظر فنی پیش از اجرای طرح همان مدیریت ریسك است كه برای موفقیت شركت های دانش بنیان بسیار مهم می باشد.
وی اظهار نمود: از یك هزار و 500 طرح فناورانه در آذربایجان شرقی بیش از 70 طرح در حوزه بیوتكنولوژی در پنجمین نمایشگاه ربع رشیدی حضور داشتند كه از این تعداد 12 طرح مراحل پژوهشی و گرفتن مجوزها را طی كرده و آماده تجاری سازی است.
جهانگیری با اشاره به حمایت های ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: بدین وسیله خیلی از طرح ها به نتیجه خواهند رسید و اشتغال و ارزش و افزوده تولید می كنند.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایرنا، واژهٔ زیست فناوری (بیوتكنولوژی) اولین بار در سال 1919 از جانب كارل اركی (Karl Ereky) به مفهوم استفاده از سیستم های زنده و ارگانیسم ها برای توسعه یا تولید محصولات یا هر گونه كاربرد تكنولوژیكی كه از سیستم های بیولوژیكی، موجودات زنده یا مشتقات آن استفاده می نماید تا محصولات یا فرآیندهای خاصی را تولید یا اصلاح كند، استفاده شد.
به طور كلی هر گونه كنش هوشمندانه بشر در آفرینش، بهبود و عرضه فراورده های گوناگون با استفاده از جانداران، بخصوص با استفاده از دستكاری آن ها در سطح مولكولی در حیطه زیست فناوری، قرار می گیرد.